RETRO RÁDIÓ

„Nő nem marad szárazon” – programkavalkád húsvétkor a fővárosban és vidéken is





Érdemes a négy napos szünetet kihasználni, és akár vidékre is leutazni, ahol akár felidézhetjük a hagyományos húsvéti szokásokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.15.
izgalmas események

Különleges programkínálat húsvétra

A fővárosban nem érdemes a húsvétot a négy fal között tölteni, ugyanis Budapesten számos kerületben tartanak érdekes rendezvényeket. A hagyományoknak megfelelően rengeteg programmal, élménnyel, látnivalóval készül a hétvégére például a Fővárosi Állat- és Növénykert. A gyerekeket az állatkert két különböző pontján nyuszisimogatóval várják a nagypéntektől húsvéthétfőig tartó időszak mind a négy napján. A VI. kerületben ma tartják 14:30-tól a tojásvadászatot a Hunyadi téren. Kőbányán egy térkép segítségével nyuszis képeket lehet megtalálni, akik megtalálják a nyuszikat, ajándékot kaphatnak. Csütörtökön délelőtt 9 és délután 1 óra között ingyenes húsvéti hagyományőrző program lesz a Soroksári Sváb Tájházban.

Vidékre is érdemes lesz ellátogatni húsvétolni – Szeri húsvét a 40 éve átadott Ópusztaszeren

A Nemzeti Történeti Emlékparkban április 17–18-án várják ünnepelni a kicsiket és nagyokat. Lesz húsvéti tojásfestés, kalácssütés, ételszentelés, régimódi locsolkodás, bábszínház, mesekert, lovaskocsizás, népzene és néptánc, valamint madármegfigyelési nap is.

„Nő nem marad szárazon” a húsvét fővárosában, Hollókőn

A bájos ékszerdobozfalu, amelyet az UNESCO 35 éve választott a világörökség részének, az idén immár négynapos Hollókői Húsvéti Fesztivál keretében segít visszarepíteni minket az időben az itt hagyományos és elmaradhatatlan vödrös locsolkodással és gazdag folklór-, palóc gasztronómiaprogramjaival, koncertjeivel, családi és gyermekprogramjaival április 15–18. között. A szervezők azt ígérik, hogy náluk bizony ez alkalommal „nő nem marad szárazon”.

Hollókőn vödörből locsolják majd meg a lányokat Fotó: Nógrád Megyei Hírlap

Hagyományőrző programok a szentendrei skanzenben

Két hosszú év után végre húsvétolhatunk a szentendrei Skanzenben, ahol 5 tájegységben, 16 programmal, böjti ételekkel és minden nap másik bringatúrával készül az ünnephez kötődő szokások és hagyományok bemutatására. Lesz tojásgurító verseny, húsvéti ajtódísz-készítés, kézművesprogramok és persze elmaradhatatlan a tojásfestés is.

Szentendrén nem maradhat el a tojásfestés sem Fotó: Shutterstock

Tematikus túrák, előadások az ősmaradványoknál

A 4 napos húsvéti ünnepre összetett programkavalkáddal készül az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület. Egyebek mellett tematikus túra és húsvéti miocén túra is várja az érdeklődőket.

Szentkúton lelkigyakorlattal hangolódnak az ünnepre

Magyarország egyik legismertebb, csodatételeiről híres zarándokhelyén, Mátraverebély-Szentkúton elcsendesedésre és a húsvét mélyebb megélésére ad lehetőséget a ferencesek által szervezett lelkigyakorlat, április 14–17. között.





Ezeket olvastad már?
Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás