Drámai részletek a csepeli öngyilkossági kísérletről: így mentették meg a fiatal lány életét a hős rendőrök

Utolsó pillanatban kapott el két hős rendőr egy társasház erkélyéről ugrani készülő fiatal nőt Csepelen. Győri Ferenc és Németh Béla nem először mentettek életet, a párost korábban ki is tüntették, akkor egy lángoló házból hoztak ki egy férfit.
Megosztás
Szerző:Metropol

Csak pillanatokon és a két hős zsaru gyorsaságán, precizitásán múlott egy 23 éves fiatal élete. A nő egy csepeli panel erkélyéről akarta levetni magát, azonban a szobában lévő két zsaru az utolsó másodpercekben utánanyúlt. Győri Ferenc főtörzsőrmester és Németh Béla törzszászlós habozás nélkül cselekedtek, azóta pedig a lány biztonságban van – írja a Bors.

Kezdetben nyugodt volt

A rendőröket péntek délután riasztották egy csepeli lakáshoz, szinte a mentőkkel együtt, miszerint sürgős segítséget kérnek egy beteg ellátásában.

A mentőkkel nagyjából egy időben értünk a lakáshoz, ahova a fiatal hölgy édesanyja hívta a mentőket – mesélte a Borsnak Győri Ferenc főtörzsőrmester. – Akkor teljesen nyugodt volt, ült egy fotelben, míg a mentősök az anyukájával beszéltek – tette hozzá a rendőr. Az egészségügyisek hamarosan úgy döntöttek, a nőt jobb, ha kórházba szállítják, ami ellen a fiatal sem ellenkezett.

Teljesen együttműködő volt, amit csak kértek, megtette – szögezte le.

Nem sokon múlott a tragédia

Ezután viszont a nyugalom kis híján tragédiába torkollott, illetve torkollott volna, ha nincs ott a két tettre kész rendőr.

A nő átsétált a szoba másik végébe, ahol egy kisebb asztalon pakolni kezdett, míg mi az anyukájával beszélgettünk. Eközben természetesen fél szemmel folyamatosan figyelemmel kísértük a hölgyet is, figyeltük, mit csinál – mondta a főtörzsőrmester. Szerencsére, ugyanis ekkor a lány hirtelen mindenre elszántan az ablakhoz ugrott.

Fotó: Bors

Egyetlen szökkenéssel az ablakhoz ugrott, egy rántással kinyitotta a teraszajtót, ahol egy rácsos francia erkély volt. Ezt addig nem is láttuk. A lábát fel is tette a rácsra, a kezei­vel pedig már az ajtó tokját markolta meg – idézte fel a Borsnak a drámai másodperceket a rendőr. A két zsaru a pillanat töredéke alatt ott termett.

Amikor már megkapaszkodott az ajtófélfában, akkor értünk oda a kollégával. Én a jobb kezét és a ruháját, a társam a bal kezét és a másikkal a ruháját fogta meg, szerencsére sikerült visszarántani a szoba közepére.

Nem az első hőstettük

A nőt ezután a mentők az életmentő rendőrök kíséretében kórházba szállították. Úgy tudjuk, a fiatal nő gyógyszeres kezelés alatt állt, édesanyja ezért is hívta ki a mentőket, ugyanis aggasztotta lánya mentális állapota.

Nagyon örülünk, hogy segíthettünk. Benne van a rutinban, hogy fél szemmel mindig az alanyt figyeljük, nehogy történjen vele valami. Szerencsére gyorsan tudtunk reagálni – tette hozzá Ferenc. A rendőrpárosnak egyébként nem ez volt az első közös életmentése: két éve októberben egy kigyulladt csepeli lakásból mentettek ki egy férfit. Akkor a fürdőszobában keletkezett tűz, Ferenc és Béla pedig berohantak a füsttel telített lakásba, ahonnan kimentették az ott élő 48 éves, speciális gondoskodást igénylő férfit. Tettükért akkor a két rendőrt meg is jutalmazták: dr. Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya mindkettőjüket elismerésben és jutalomban részesítette.

Ha úgy érzed, Te vagy a környezetedben más krízishelyzetben van, segítségre szorul, hívd az ingyenes 116-123 felnőtt lelkisegélyszámot! A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány gyerek és ifjúsági lelkisegélyszáma: 116-111. ongyilkossagmegelozes.hu

mailIcon mailIconMobile

Hírlevél feliratkozás

Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre

Ezek is érdekelhetnek