Elképesztő hőstettet vitt véghez egy kisgyermek Észak-Karolina Charlotte városának egy családi házában, ami eddig ismeretlen okból kigyulladt. Amint a második emeleten felcsaptak a lángok, a kisgyermek értesítette a tűzoltókat.

A gyors cselekvésnek köszönhetően a lánglovagoknak mindössze négy percre volt szükségük, hogy kiérkezzenek és megkezdjék a tűzoltást. Az égő házban két kisgyermek tartózkodott, felnőtt felügyelete nélkül. A tűz átterjedt a szomszédos házra is, ahonnan további hat embert menekítettek ki.

A tűzoltók igazi hősnek tartják a kisfiút, aki felhívta őket, hiszen, ha nem érkezik időben a segélyhívás, akkor sokkal súlyosabb tragédia is történhetett volna. „Egy kisgyermek riasztotta kollégáimat a helyszínre. Ketten voltak a lakásban, felnőttek nélkül. A hős fiatal végig kapcsolatban maradt a diszpécserrel, így könnyen rájuk találtak” – nyilatkozta a helyi tűzoltóság szóvivője a wbtv oldalának.

 

„A kisfiú testvérével bezárkózott egy szobába, még az ajtót is becsukta, hogy a füst ne érje őket. Megérkezésünkkor pedig a kistestvérét előreengedte a létrán, hogy hamarabb megmeneküljön. Ez a gyermek nagyon jó munkát végzett és több ember életét is megmentette. A gyermek egy igazi hős” – tette hozzá. Az áldozatok életkorát és nevét nem hozták nyilvánosságra. A tűz keletkezésének okát egyelőre még vizsgálják a szakemberek.