RETRO RÁDIÓ

Veszély: újabb hőhullám csap le az országra





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, többek között, hogy meddig tart az újabb hőhullám, és hogy mikor kell az első ajtón felszállni a BKK csepeli járatain.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.13.
nagy meleg

Ma még nagyon meleg lesz, holnap kezdődik az enyhülés

Ma újra tikkasztó hőségre kell számítani, ugyanis itt az idei év következő hőhulláma 37 fok körüli maximukokkal. Lassan hetente csap le az országra a gyilkos hőség és dőlnek meg a melegrekordok. Ma rekordra az előrejelzések szerint nem kell számítanunk, de forróságra igen. Nagyon sok napsütésben lesz részünk. Az ország északkeleti harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. A nap második felében nyugat felől fátyolfelhők is érkezhetnek. Csapadék elsősorban az északkeleti, keleti országrészeken valószínű. A szél többfelé megerősödik, megélénkül, a zivatarokban viharossá is fokozódhat. Szerdától kezdve folyamatosan csökkenni fog a hőmérséklet pénteken hosszú idő után 30 fok alatt értékeket mérhetünk majd.

Mindenki vigyen magával vizet Fotó: MTI/Rosta Tibor

Front nem lesz, az UV-sugárzás erős

A frontérzékenyeknek ma még jó napja lesz, de holnap egy hidegfront érkezik. A nyomott idő miatt tompábbak, fáradtabbak és dekoncentráltabbak lehetünk, de jelentkezhetnek vérnyomás-problémák és keringési panaszok is. Az UV-B sugárzás nagyon erős lesz, ezért aki csak teheti 11 és 15 óra között ne menjen napra.

Ma 77 éves a bűvös kocka atyja

1944-ben ezen a napon született ifj. Rubik Ernő, a Rubik-kocka feltalálója. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar szobrász alkotó geometriai modellek készítésével foglalkozott, amikor 1977. december 31-én szabadalmaztatta a bűvös kockát. Mára a világ legkelendőbb logikai játéka lett, a mai napig több mint 350 millió Rubik-kockát adtak el, sőt 50 könyvet is kiadtak arról, hogyan lehet kirakni a csavaros játékot.

Első ajtósak lettek a csepeli buszok

Mostantól nem csak hétvégén, hanem minden nap csak az első ajtókon lehet felszállni a csepeli és Csepelt érintő buszokra; vagyis a 35-ös, a 36-os, a 148-as, a 151-es és a 159-es járatokra. Az első ajtós felszállásnak köszönhetően könnyebben ki lehet szűrni az illetéktelen utazókat, bliccelőket. A BKK az elkövetkezendő időszakban további járatokon is tervezi az első ajtós felszállási rend bevezetést.





Ezeket olvastad már?
Horrorbaleset az M2-esen: szerelmi bánata miatt rohanhatott a halálba a középiskolás fiú

Horrorbaleset az M2-esen: szerelmi bánata miatt rohanhatott a halálba a középiskolás fiú

Ez tényleg közel van! – Kiderült, mikor nyit a Primark Magyarországon

Ez tényleg közel van! – Kiderült, mikor nyit a Primark Magyarországon

Orbán Viktor elárulta, miből lesz a sikeres Magyarország

Orbán Viktor elárulta, miből lesz a sikeres Magyarország

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás