Már 14 év eltelt azóta, hogy lángra kapott egy debreceni lakás, ahonnan több embert, köztük gyereket is a tűzoltóknak kellett kimenekíteni. Hősies helytállásuknak köszönhetően, a nagy ijedtségen kívül nem történt tragédia.

„2007 tavaszán kigyulladt egy debreceni lakás a Károlyi Mihály utcában. A lépcsőház füsttel telítődött. Több emeleten otthonaikban rekedtek a lakók. Az akkor négyéves Vékás Gréti látogatóban volt nagyszüleinél. A füst hamar elérte őket is. Tímár János tűzoltó ért fel hozzájuk a leghamarabb. Ráadta Grétire a mentőálarcot, ölébe kapta a kislányt és lesietett vele a nyolcadik emeletről„ – elevenítették fel a hajdani esetet a tűzoltók oldalán.

A történet pedig 2021-ben folytatódik

Eltelt jó pár év, de Gréti azóta sem felejtette el azt a napot, ezért meglátogatta megmentőjét a debreceni laktanyában. János nagyon meglepődött, amikor a szőke tinédzser bemutatkozott neki: „Én vagyok az a kislány, akit megmentettél. Tímár János tűzoltó főtörzszászlós tizenkilenc éve lát el szolgálatot Debrecenben, jelenleg különlegesszer-kezelő. Vékás Gréti az érettségijére készül és egy fiatal idén felszerelt tűzoltó udvarol neki” – zárul a hidegrázós történet a bejegyzésben.