Másfél évvel ezelőtt vették őrizetbe a rendőrök azokat a fiatalokat, akiket rablással gyanúsítottak meg. Az óbudai támadás miatt indult nyomozás során kiderült, nem ők voltak az elkövetők.

„Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya ezúton kér bocsánatot azoktól a fiataloktól, akiket 2020 novemberében egy Békásmegyeren felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt vettek őrizetbe 72 órára” – áll a Police.hu oldalán közzétett közleményben.

„Az eljárás kezdeti szakaszában – különös tekintettel a sértett vallomására – megalapozott gyanú volt arra, hogy a 2020. november 15-én történt bűncselekményt a négy nappal később elfogott, akkor 15 éves fiúk követték el. A további nyomozás azonban megállapította, hogy a rablást nem a gyanúsítottak követték el, ezért a III. Kerületi Rendőrkapitányság javaslatára az ügyészség a fiatalkorúakkal szemben az eljárást 2021. április 20-án megszüntette.

Budapest rendőrfőkapitánya arról is döntött, hogy a bocsánatkérés mellett az igényelt sérelemdíjat a BRFK további pereskedés nélkül kifizeti” – írják a bocsánatkérő levélben.