Borzalmas látvány fogadta 28-án este a riasztott tűzoltókat, miután kiérkeztek a VI. kerületi lakáshoz, ahol erős füstgáz-szagot éreztek a szomszédok.

Egy 45 éves férfi, egy 37 éves nő és két gyermek, egy 7 és egy 5 éves kicsi holtteste feküdt a lakásban„ – mondta el a Metropolnak Nothoff Ingrid, a BRFK Kommunikációs Osztályának osztályvezető-helyettese.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínre érkező egységük méréseket végzett, és szén-monoxidot mutatott ki az ingatlan levegőjében.

Lapunk kiderítette, az elhunyt családfő Tarpa háziorvosa volt, akit péntek óta keresett a rendőrség eltűnés miatt. Akkor még senki nem gondolta volna, hogy szörnyű tragédia történt a doktorral.

A VI. kerületi Jókai utcában történt a tragédia

Ebben a lakásban történt a tragédia
(Fotó: Keresztesi Balázs/Metropol)

Az orvos szerdán még büszkén posztolta a Facebookjára kisfia kitűnő bizonyítványát, de szokásától eltérően a gratulációkra már nem reagált – számolt be az eltűnésről a haromhatar.hu.

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk a lakossággal, hogy drága háziorvosunk családjával együtt, tragikus hirtelenséggel elhunyt szén-monoxid-mérgezés következtében budapesti otthonukban„ – írták kedd délelőtt a portálon.

Tragikus haláluk mindannyiunkat mélyen megráz, egy őszintén szeretett barát és egy olyan kiváló szakember távozott közülünk, aki sokak életét meggyógyította, megmentette. Tarpa Nagyközség Önkormányzata Dr. Qidan Munther háziorvos-belgyógyászt és családját saját halottjának tekinti. 2021. június 29. este 8 órakor a Tarpai Egészségháznál gyertyagyújtást tartunk szeretett, drága barátunk és családja emlékére” – áll a szívbemarkoló közleményben.