RETRO RÁDIÓ

Megint Európa élén vagyunk! Először nálunk lehet kérni a 3. oltást, a németeket és franciákat is megelőztük





Megint megelőztük Európát a koronavírus elleni védekezésben, hazánk leelőzte Franciaországot és Németországot is a harmadik körös oltások elindításával. A Metropol összeszedte a világ országait, ahol már terveznek oltani a 3. dózissal.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.07.16.
emlékeztető oltás

Péntek reggel jelentette be a miniszterelnök, hogy augusztus 1-től engedélyezik itthon a koronavírus elleni harmadik körös oltást. Az orvosok fogják eldönteni, ki milyen vakcinát kap, és ugyanott fogják beadni a vakcinát, ahol az első két alkalommal.

Európában Magyarországon fogják elsőnek elkezdeni a harmadik dózis beadását.

Európa: még mindig az élen Magyarország

Csak a miniállam, Málta előz meg minket a teljesen beoltottak arányát illetően.

Európán kívüli országok, ahol már megy a 3. oltás

Bahreinben lehetővé tették június 3-tól a Pfizer koronavírus elleni oltásából a harmadik adag beadását, mint emlékeztető oltást.

Az Egyesült Arab Emírségekben szintén lehetővé tették a harmadik körös oltások beadását, ha 6 hónap eltelt a második után - adta hírül a Reuters.

Izraelben hétfőn az egészségügyi miniszter engedélyezte a az immunbeteg felnőttek számára a harmadik oltást. Később az idősek és a veszélyeztetettek számára is biztosítani fogják a lehetőséget - írja a Washington Post.

A gyorsan terjedő delta-variáns miatt Oroszországban július 1-jétől lehet igényelni a harmadik oltást azoknak, akik legalább hat hónapja kapták a másodikat - adta hírül a Reuters.

Ahol készülnek a harmadik dózis beadására

Az Egyesült Királyságban bejelentették júliusban, hogy szeptembertől a legveszélyeztetettebb millióknak felajánlják a harmadik oltás lehetőséget, ha szükségük van rá. Ez véleményük szerint a 16 év feletti immunbetegekre vonatkozik, vagy a frontvonalban dolgozókra, vagy olyan betegségekkel rendelkezőkre, akik hatványozottan ki vannak téve a fertőzésnek. Továbbá minden 50 év felettire - írja a BBC.

Franciaországban Macron elnök szerint a vírusfertőzésnek leginkább kitett csoportokat kell beoltani harmadik alkalommal, ők augusztustól tudnak időpontot foglalni vakcinákra. Náluk ez körülbelül 1,7 millió embernek biztosít lehetőséget - írja a francia Connexion.

Németországban Jens Spahn egészségügyi miniszter jelentette be csütörtökön, hogy további 260 millió eurót szánnak a koronavírus elleni harcra. Az országban Spahn-tervként nevezett akció során négy csoportnak szándékoznak minél hamarabb harmadik oltást biztosítani. Ezek a következőek: az idősek, a reumás betegek, a daganatos betegek, és a szervátültetésen átesett betegek. Az ő harmadik oltásuk még az ősszel megtörténhet - adta hírül a német Focus.de.

Szingapúrban eddig Pfizer- és Moderna-vakcinákkal oltottak, ám most egyre népszerűbb kezd náluk lenni a kínai Sinovac vakcina is. Továbbá Ong Ye Kung egészségügyi miniszter bejelentette, hogy 2022 februárjában az átoltott emberek megkezdhetik a harmadik emlékeztető oltás felvételét.

Svájc azon dolgozik, hogy megfelelő infrastruktúrát hozzon létre a koronavírus elleni vakcina harmadik emlékeztető felvételéhez. Idén télen vagy legkésőbb jövő tavasszal kezdődhet meg náluk a harmadik oltóanyagok beadása.

A hosszabb távú megfelelő védelem biztosítása érdekében valószínűleg legkorábban a most következő téltől szükség lesz emlékeztető oltásra bizonyos lakosságcsoportok vagy a már beoltottak számára” - áll a hivatalos kormányzati nyilatkozatban - adta hírül a svájci The Local.





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás