Varga Judit magyar igazságügyi miniszter, Facebook-oldalán osztotta meg a BBC-nek adott interjúját, amely fölé azt írta, „sajnálom, hogy az Európa talán legismertebb és legnézettebb politikai műsorában 24 perc alatt is csak a jól ismert panelekre épülő vádakra futotta: CEU, civiltörvény, index.hu, haldokló sajtószabadság, beteg demokrácia, stb.”
Hozzátette, ahogy az interjúban is gyorsan kiderült, a magyar ellenzék segítségével felépített, Magyarország ellen a nyugati sajtóban zajló, összehangolt dezinformációs kampány könnyedén „kidurran”, ha az ember jogi érvekkel és „szikár tényekkel” felel a vádaskodásra.

Bármilyen hangerőn is kiabálják, bármennyiszer ismétlik is el, hogy Magyarország és Lengyelország akadályozta meg a történelmi megállapodást, a valóság ezzel szemben az, hogy azoké a morális felelősség, akik az uniós szerződéseket megkerülve, ideológiai okokból át akarják írni a 27 uniós állam- és kormányfő egyhangú júliusi megállapodását” – hangsúlyozta, hozzátéve, legyen mindenki számára világos, Magyarország nem zsarolható!

A miniszter közölte azt is, amint visszatérnek a korábban egyhangúlag elfogadott megállapodáshoz, vagy egy, ideológiai zsarolástól mentes és az uniós szerződéseknek megfelelő szöveg kerül újra a tárgyalóasztalra, Magyarország elsőként fogja azt elfogadni. „Addig is mindent megteszünk, hogy Magyarország és a magyar emberek hangja egyre hangosabban hallatsszon Európa-szerte, mert hisszük, hogy erre a tiszta, őszinte hangra rég nem volt akkora szüksége az öreg kontinensnek, mint napjainkban. A haza minden előtt” – írta a Varga Judit.

Add tovább! Íme a teljes interjúm a BBC HARDTalk-ban.
• Sajnálom, hogy a Európa talán legismertebb és legnézettebb…

Posted by Varga Judit on Tuesday, November 17, 2020