RETRO RÁDIÓ

Egy hónapig élt halott babájával az anya





Ringatta a kicsit, énekelt és felolvasott neki, még a családtagoknak is bemutatta - máshogy képtelen volt feldolgozni, hogy a kislány meghalt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.26.
feldolgozhatatlan

Szívszorító történetről számolt be a brit The Sun: Amy Dutch koraszülött kislánya áprilisban halva született meg, ám az anya képtelen volt feldolgozni a veszteséget, ezért még egy hónapon át együtt élt a babával.

A 25 éves nő múlt novemberben tudta meg, hogy terhes - ekkor hazautazott Londonba Törökországból, hogy bejelentse a nagy hírt a rokonainak, ám a koronavírus miatt nem tudott visszautazni, az Egyesült Királyságban ragadt. Amy-t azonban ez sem zavarta, annyira boldog volt, amiért hamarosan anya lesz. Az első trimeszter ugyan nagyon megviselte, naponta hányt, és török párja is távol volt tőle, de a tervezgetésbe belefeledkezve át tudta vészelni ezt az időszakot is. A szíve alatt növekvő baba egyre többször mocorgott, és mikor megtudta, hogy kislánnyal várandós, Amy sírva fakadt örömében.

Amy nagyon várta a babát Fotó: illusztráció/Pixabay

A tragédia a 26. hónapban következett be

Amy arra lett figyelmes, hogy a máskor mozgékony kicsi, Alicia-Mae már egy ideje nem rugdos. Barátai azonban igyekeztek megnyugtatni a nőt, aki ezért nem sietett a kórházba, mivel másnapra amúgy is volt időpontja. A késlekedés azonban végzetesnek bizonyult: a kislány szíve már nem vert, mire az orvoshoz bejutott. Amy-t ekkor átszállították a szülőszobába, ahol egy 9 órás vajúdás során meg kellett szülnie a kislányt.

„Olyan volt, mint egy normál szülés, egyetlen szívszorító különbséggel: az én babám nem sírt fel. Nem nyitotta ki a szemeit, és nem jöhet velem haza örökre” - idézte fel könnyek között Amy. „A kezembe adták, és akkor az egész világ megállt körülöttem. Gyönyörű volt, minden részlete. Négy napot töltöttem a kórházban, és ő végig ott volt az ágyam mellett.”

Ennyi idő azonban nem volt elég ahhoz, hogy a nő feldolgozza a veszteségét, ezért engedélyt kapott arra, hogy hazavigye a baba testét. Kapott egy speciális hűtőágyat, amelynek köszönhetően Alicia-Mae teste megőrizte eredeti állapotát. Amy órákon át olvasott fel a kicsinek kedvenc Star Wars-füzeteiből, sétálni is elvitte, máskor énekelt neki vagy fotókat készített vele. Ez alatt az egy hónap alatt sikerült elfogadnia, hogy Alicia-Mae halva született, és sosem láthatja felnőni - ekkor kezdte el szervezni a kicsi temetését.

Tudom, hogy egy halott csecsemővel együtt élni sokaknak visszataszító ötlet, de mindannyian máshogy dolgozzuk fel a gyászt” - ismerte be a megtört anyuka.





Ezeket olvastad már?
A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

A világ legszerencsésebb utasát gázolta el a váci gyors – ezek a férfi sérülései

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte

400 ezer ember halálához vezetett a mai nap: minden évben megemlékezünk róla

400 ezer ember halálához vezetett a mai nap: minden évben megemlékezünk róla

Elhunyt a magyar szinkronrendező: Neki köszönhetjük a Jóbarátok ikonikus hangjait is

Elhunyt a magyar szinkronrendező: Neki köszönhetjük a Jóbarátok ikonikus hangjait is

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás