RETRO RÁDIÓ

Magas láz alakult ki M. Richárdnál a halála előtt, bilincsben hunyt el





A Dózsa György úti gázoló új életet akart kezdeni, állapotának az sem tett jót, hogy reintegrációra irányuló beadványainkat elutasították.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.07.
haláleset

A Dózsa György úti gázolóként elhíresült M. Richárd maga is bevallotta korábban, hogy 14 éves kora óta fogyasztott doppingszeretet, majd később kábítószert is. Kétszer kapott stroke-ot, majd 80 kilót fogyott, legyengült szervezete pedig nem tudott megküzdeni a halála előtt közvetlenül kialakult magas lázzal.

Családja bízott M. Richárd felépülésében, a Dózsa György úti gázoló végrendeletet sem készített. (Fotó: Ripost)

43 éves korában a kórházi ágyon, magáról nem tudva halt meg csütörtök este M. Richárd - írja a Blikk. A korábban a kecskeméti maffiaperben is érintett bűnöző rokonai, ismerősei szerint az első rosszulléte előtt átértékelte az életét és a hibáit. A családot a férfi meghatalmazott jogi képviselője, dr. Görbe Irén ügyvéd értesítette a hírről. A jogász a lapnak elmondta, nem sokkal este nyolc óra előtt értesítette egy főorvos, hogy a védence elhunyt:

„A család által adott meghatalmazás értelmében én tartottam a folyamatos kapcsolatot a kórházzal. Az orvos szerint folyamatosan romlott a beteg állapota, órákkal a halála előtt magas láza lett, amit a gondos ápolás ellenére sem tudtak csökkenteni, ezzel már nem bírt Richárd szervezete. A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban valóban gondos ápolást kapott az ügyfelem, talán először a betegsége óta. Ricsi élni akart, új életet akart kezdeni, soha nem adta volna fel, de a második stroke után már nagyon sokat romlott az állapota. Szerettük volna, ha visszatérhet a civil életbe, egy új fejezetet nyitva, de a reintegrációra irányuló beadványainkat elutasították, s ez sem tett jót a gyógyulásnak, hiszen egyetlen szomorú, rossz hangulatú beteg állapota sem szokott javulni. Nagy kérdés, ha idejében, az első stroke-ra utaló jeleknél megkapja a megfelelő egészségügyi ellátást, mi történt volna. Ebben az ügyben kollégám, dr. Mocsai Gergely képviseli elhunyt védencünk érdekeit, s mindent megtesz azért, hogy más elítélttel ne fordulhasson elő hasonló – álláspontja szerint későn megkezdett – ellátás.”

Nincs végrendelet

Mivel a család a gyógyulásra összpontosított, és végig bíztak M. Richárd felépülésében, a 43 éves férfi nem készített végrendeletet, vagyontárgyai a hatályos örökösödési szabályok szerint kerülhetnek a rokonaihoz. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága továbbra is azt állítja, nem hibáztak a szombathelyi intézmény munkatársai, nem történt olyan, hogy M. Richárd a rosszulléte után csak több órás késéssel kapott orvosi ellátást.

M. Richárd a második stroke után speciális egészségügyi kezelést igényelt, ezért külső kórházi ellátásra szorult: ennek során, bár már hetek óta altatásban volt, a nap 24 órájában börtönőr vigyázta a kórtermét, ahol az állapota ellenére – a szabályok szerint – az ágy keretéhez bilincselték kezeit.





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás