RETRO RÁDIÓ

Borbély Ádám: Zugló a baloldali pártok kifizetőhelye





Hadházynak csak a zuglóiak mandátuma és pénze kellett, a zuglóiak nélkül – mondta Borbély Ádám a Metropolnak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.26.
XIV. kerület képviselő nélküli kerület

A kormánypárti önkormányzati képviselő úgy látja: a megszerzett pozíciókat Hadházyék arra használják, hogy a saját embereiket kifizessék, miközben folyamatos a pazarlás, az ingatlanvagyon felélése és a kerület eladósítása.

Hadházy Ákosnak csak a mandátuma miatt volt szüksége a zuglóiakra Borbély Ádám szerint Fotó: MTI/Soós Lajos

„A szivárványkoalíció belharcában Hadházy Ákos és köre minden pozíciót és céget, ezen belül Tóth Csaba MSZP-s politikus székét és szerepét is átvenné, maffiamódszerekkel sakkban tartva a szocialistákat” – nyilatkozta lapunknak Borbély Ádám, aki hozzátette, hogy a kerület cégeinek működése lényegében átláthatatlan, kontrollálhatatlan:

„Az Országgyűlés megalakulását követően a 2/3-os Fidesz–KDNP többség biztosította a baloldalnak az arányos képviseletet, minden szakbizottságban. Ehhez képest azok, akik nap mint nap a „demokráciáról”, „fékek és ellensúlyok rendszeréről” beszélnek a balliberális oldalon, Zuglóban simán elfogadják azt a helyzetet, hogy a helyben ellenzéki Fidesz–KDNP csupán egyetlen külsős szakbizottsági helyet kapott. Ezenfelül a baloldali többség a gazdasági társaságokat felügyelő bizottságokban egyáltalán nem biztosított helyet a Zugló közel 40%-át képviselő jobboldalnak. Milyen érdekes, hogy Hadházy sem emeli fel a szavát ez ellen, sőt, kifejezetten asszisztál ahhoz a belterjes gyakorlathoz, hogy a baloldal képviselői saját magukat ellenőrzik. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy a baloldali hatalmi koalíció politikusai konkrét megbízási szerződéseket is kapnak, hogy átvilágítsák az önkormányzatot és annak cégeit, vagyis saját magukat, egészen abszurd képet kapunk.

Borbély Ádám kormánypárti önkormányzati képviselő nyilatkozott lapunknak Fotó: Metropol

„A szivárványkoalíció valamennyi pártját kistafírungozták”

„A zuglói baloldal már a látszatra sem ad. A 2019-es győzelmüket követően azzal kezdtek, hogy a kerületet vezető baloldali koalíció valamennyi pártját kistafírungozták alpolgármesteri pozíciókkal, cégvezetői székekkel, és ki tudja, milyen tanácsadói szerződésekkel” – mondja a kormánypárti politikus. „Egyes cégekben több olyan személyt helyeztek el főállásban, mint akik ténylegesen szakmai munkát végeznek. Ez a gyakorlat azóta sem változott.”

Baloldali belharc: „Ami történik, az a tortaszeletek újraosztása”

Szó sincs az MSZP bástyáinak felszámolásáról, ugyanazok a baloldali pártok vezetik továbbra is Zuglót, akik egy választási szövetségben indultak” – válaszolta a baloldali belharc alakulásának kérdésre Borbély Ádám.

„A képlet csupán annyiban változott, hogy Tóth Csaba és a szocialisták kicsit hátrébb szorulnak, és a helyére lép Hadházy Ákos. Ami történik, az a tortaszeletek újraosztása, de így is fontos pozíciók maradnak a szocialistáknál. A legutóbbi testületi ülésen menesztették az MSZP-hez köthető „Vagyonkezelő” vezérigazgatóját, viszont továbbra is a szocialisták holdudvara irányítja a parkolási, közbiztonsági és a kulturális cégeket. A „Hadházy-féle társaság” viszont bejelentkezett még több pénzért és még több hatalomért. Azok az ügyek, amelyekkel saját, korábbi szövetségeseit tartja sakkban Hadházy, mindig csak akkor kerülnek elő, amikor az érdekei úgy kívánják. Ne dőljünk be ennek a látványszínháznak, a tiszta kezek nagyon is mocskosak.”

Hadházy az utóbbi 4 évben csupán háromszor szólalt fel, és 50 milliót tett zsebre

Jelenleg az ország egyetlen olyan városrésze Zugló, amelyet nem képvisel senki az Országgyűlésben, miután Hadházy Ákos nem tette le az esküt. Igaz, a politikus az előző ciklusban sem végzett figyelemre méltó munkát. Az előző négy évben ugyanis, a szavazási napok több mint 83%-án (83,58%) volt távol a parlamenttől Hadházy, aki akkor sem feltétlenül a munkavégzésre koncentrált. Sokkal inkább különböző táblákat emelgetett a magasba, olykor nyomdafestéket nem tűrő, trágár üzenettel. Mindeközben több mint 50 millió forint tiszteletdíjban részesült. Az egyéb juttatásokat – mint például utazási költségtérítés, lakhatási támogatás vagy éppen mobil szolgáltatás –, nem tartalmazza ez az összeg. Ebből kiindulva a vasarnap.hu megnézte Hadházy parlamenti munkavégzésének részletes statisztikáját a 2018–2022 ciklushoz köthetően. Kiábrándító a végeredmény:

  • Hadházy Ákos háromszor szólalt fel az előző ciklusban a parlamentben. Ezek közül kétszer a saját mentelmi ügyében, amelyek összesen nem tartottak másfél percig.
  • Az elmúlt négy évben összesen 789 darab törvényjavaslatról szavazhattak a képviselők, ebből Hadházy Ákos 559 törvényjavaslat szavazásakor nem volt jelen, ami a törvényjavaslatok közel 71%-a (70,8%).
  • Hadházy az előző évben mindössze két alkalommal ment be az Országházba. A tiszteletdíja mellett irodát, lakást, üzemanyagkártyát kapott és fizetett munkatársat is foglalkoztathatott.




  • Ezeket olvastad már?
    Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

    Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

    Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

    Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

    Húsz éve a húsimádókért dolgozik Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme - Videó!

    Húsz éve a húsimádókért dolgozik Közép-Európa egyik legkorszerűbb húsüzeme - Videó!

    Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

    Igazi rekorder lett hajléktalan Feri - ide pakolja ruháit és cipőit a Corvin-köznél élő férfi - Fotók

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás