RETRO RÁDIÓ

Háborús konfliktusba sodorná Márki-Zay Péter Magyarországot





A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint úgy kell tennünk, ahogy a NATO tesz. Akár magyar katonákat is küldene a háborús övezetbe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.24.
Beavatkozás

Márki-Zay Péter elragadtatta magát, és a probléma ebben az, hogy ez már a sokadik ilyen elragadtatása. Ha egy ilyen ember lenne Magyarország miniszterelnöke, akkor könnyen belekeveredhetnénk egy háborús konfliktusba az ő hozzá nem értése miatt – mondta el Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója az Origónak adott interjúban azzal kapcsolatban, hogy a baloldal katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába.

Kiszelly Zoltán szerint a legfontosabb, hogy a béke megmaradjon, tehát, hogy mielőbb rendeződjön a konfliktus, és miután egy szomszédos országról van szó, ezért Magyarország érdeke is.

Az Origo azon kérdésére, miszerint mi a véleménye arról, hogy a baloldal katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába, Kiszelly Zoltán, a Századvég Alapítvány Politikai Elemzések Központjának igazgatója elmondta, abból látszódik, hogy Márki-Zay Péter mennyire nem ért a politikához, hogy rögtön kijelentette, Magyarország is küldjön katonákat Ukrajnába, holott még a NATO sem akar katonákat küldeni oda, miután Ukrajna nem a NATO tagja. Más országok, így még az Egyesült Államok sem küld katonákat Ukrajnába.

Márki-Zay Péter nem alkalmas az ország vezetésére

Az igazgató leszögezte, hogy Márki-Zay elragadtatta magát, és a probléma ebben az, hogy ez már a sokadik ilyen eset. Ha egy ilyen ember lenne Magyarország miniszterelnöke, akkor nemcsak világpiaci rezsiárak lennének Magyarországon, és szűnne meg a minimálbér, vagy lenne fizetős az egészségügy, hanem könnyen belekeveredhetnénk egy háborús konfliktusba az ő hozzá nem értése miatt. Ha megnézzük, hogy miket mond miniszterelnök-jelöltként, az nem az ő magánvéleménye. Ha ő lenne az ország vezetője, akkor Magyarország egy nagyon súlyos konfliktusba keveredne, mert a lengyelek, az amerikaiak és más országok sem küldenek katonákat Ukrajnába. Itt látszódik, hogy amiket mond, az beleillik abba a sorba, amit eddig is láttunk tőle.

Kiszelly Zoltán hangsúlyozta, hogy ez már a sokadik olyan eset, amikor Márki-Zay Péter mond valamit, amit nem gondol végig.

Márki-Zay nem gondolkodik racionálisan, nem államférfiként és politikusként viselkedik. Feltehetjük a kérdést, hogy milyen vezető az, aki az érzelmeire hallgat, elragadtatja magát, nem gondolja végig, amit mond? Nem gondolkozik, mielőtt megszólal, majd utána próbálja menteni, ami még menthető, de tudjuk, hogy az már nem jó. Ez azért veszélyes, mert ha valaki miniszterelnökként mondaná azt, hogy katonákat küldene Ukrajnába, amit még a NATO sem küld, akkor az bizony eszkalálná a konfliktust. Márki-Zay amikor összevissza beszél, legfeljebb letagadja, amit mond – láttunk már ilyet –, de ezt egy vezető nem teheti meg – fejtette ki az igazgató.

Kiszelly Zoltán az interjúban arról is szólt, jól látszódik, hogy a baloldal szégyenkezik Márki-Zay miatt, nem győznek elnézni és csendben maradni, elhallgatni a balliberális médiumokban a kijelentéseit. A baloldali médiában nem igazán olvasunk arról, hogy például Márki-Zay szerint a magyaroknak kevesebb gázt és vizet kellene használnia, vagy fizetőssé akarja tenni az egészségügyet. Az elhallgatás azért ad okot aggodalomra, mert ettől függetlenül ezek a kijelentések elhangzottak.

Kiszelly Zoltán a háborús konfliktus kapcsán azt is kifejtette az Origo kérdésére, hogy most már egy szomszédos országban van nyílt konfliktus, tehát háborús konfliktus, amely így Magyarországnak nem jó. Egyébként azzal, hogy Magyarország a NATO tagja, egy nagyobb védelmet élvez, tehát nemcsak a földrajzi távolság véd minket, hanem a NATO is.

A várható menekülthullám kapcsán Kiszelly Zoltán azt mondta, hogy 150-200 ezer magyar ember él ott, tehát ez sem mindegy, és elindulhat egy menekülthullám Lengyelország, illetve Magyarország felé. Már most is nagyon sok ukrán dolgozik Magyarországon, tehát ők nem olyan klasszikus értelemben vett menekültek lennének, hanem olyanok, mint a szírek Törökországban, vagyis vendégmunkásokról lehetne inkább beszélni.

Orbán Viktor szerint Magyarországnak ebből a fegyveres konfliktusból ki kell maradnia

A magyar miniszterelnök kijelentette: Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia. Orbán Viktor hangsúlyozta, szó sem lehet azoknak a baloldali javaslatoknak az elfogadásáról, amelyek szerint fegyvereket és katonákat akarnak küldeni Ukrajnába.





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás