RETRO RÁDIÓ

„Maradjunk ki belőle!” – megkérdeztük a háborúról és az orosz gáz elzárásáról a budapestieket





A baloldal továbbra is fegyvereket és katonákat küldene Ukrajnába és elzáratná az orosz gázt. A budapesti embereknek azonban, úgy tűnik, egészen más a véleményük.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.11.
Az utca hangja

Míg az ellenzék miniszterelnök-jelöltje fegyvert és katonákat küldene a határhoz, addig a Gyurcsány-lista több politikusa pedig azt hangoztatja, hogy „el kell zárnunk az orosz gázcsapot”. A Momentum továbbmegy: azzal riogat, hogy majd spórolnunk kell a gázfogyasztással, miután nemet mondunk a „nagy medve” szolgáltatására.

Megkérdeztük a budapestieket, hogy minderről mit gondolnak

Sándor:

„Nem sodródhatunk bele ebbe a háborúba! Én 39-es születésű vagyok, ez a harmadik háborús helyzet már, amit átélek. Ott voltam egy robbanásnál 6 évesen, ott voltam ’56-ban október 25-én az Országház téren, és most pedig itt van ez. Háború talán nálunk nem lesz, de hogy gazdasági balhé igen, az biztos. A háború nem normális dolog, ott nincsenek győztesek, csak vesztesek… A vezetékelzárásról nekünk kár beszélni, ha valaki el fogja zárni a gázt, az maga Putyin lesz. Mindenesetre én nem akarom a régi szenes kazánomat elővenni.”

Fotó: Metropol

Ani:

„Remélem, hogy nem sodródunk bele a háborúba, maradjunk ki ebből, hogyha lehet! Ne háborúzzon senki, ez az első és az utolsó szabály is! Ne legyen háború, béküljenek ki, oldják meg, így is elég látni azt a sok szegény embert, aki most idejött Magyarországra, nem szeretném, hogy mi is hasonló helyzetbe kerüljünk! Az nem lenne jó, hogyha elzárnák a gázvezetékeket, de hallottam, hogy lehet, hogy van valami más megoldás már.”

Fotó: Metropol

Endre:

„Maradjunk ki ebből a háborúból! Ne legyen annyi emberi élet veszélyben. Se fegyvert, se katonát ne küldjünk, ez a jó hozzáállás, nem a Márki-Zay-féle. Maradjon így, ahogy van a gázellátás és a villamos energia. Én nem támogatom, hogy úgy szankcionáljuk az oroszokat, hogy elzárjuk a csapokat.”

Fotó: Metropol

László:

„Én mindenképpen ellenezném a háborút, de úgy gondolom, hogy nem fog Magyarországig eljutni a harc. NATO-tagország vagyunk, ha megtámadnának minket, akkor a NATO-nak is bele kellene állnia a harcba. Én azt támogatom, hogy kimaradjunk ebből. Ne küldjünk fegyvert vagy katonát a határra, azt hiszem, ez a reális hozzáállás! A humanitárius segítségnyújtással teljesen egyetértek, de a fegyveres hozzájárulással nem... Nagyon összetett dolog ez a szankciórendszer, azonban konkrétan a gázelzárást nem támogatom.

Fotó: Metropol

Margit:

„Esély megvan rá, hogy belesodródjunk a harcba, de nagyon remélem, hogy nem fogunk. Támogatom, hogy teljesen maradjunk ki ebből a konfliktusból, mert nekünk annyi lenne, hogy ha ebbe beszállnánk. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt kijelentéseit a háborúval kapcsolatban nagyon felelőtlennek tartom. Felháborító, mert nem gondolkodik, ő a parasztokat lenézi, de neki józan paraszti esze nincs… Ha elzárjuk a csapokat, akkor meghal az ország: nincs olaj, nincs gáz, akkor kész, vége! Jobb lenne, ha nem zárnák el. Látjuk, hogy nyugatabbra emelkedik a gáz és a benzin ára. Én eddig Orbán Viktornak köszönhetően nem vettem észre a rezsin az emelkedést. Sokan nem kedvelik, de ezt jól csinálta, az biztos.”

Fotó: Metropol

Richárd:

„Nem örülnék neki, hogyha belesodródnánk a háborúba, de elképzelhető, hogy megtörténik. Eléggé nagy hálózat van kiépülve, sok repterünk van, kiépült vasútvonalak, hátországként lehet, be tudnának vetni minket, hogyha szükség lenne rá. Én Dorogon lakom, látom, hogy repülők biztosítják a magyar légteret... Szerintem, ha a gázvezetékek elzárásával szankcionálnák az oroszokat, az szívás lenne. Nagyon negatív hatása lenne gazdaságilag. Politikailag lehet, hogy hosszú távon jó döntés lenne, de rövid távon nem.

Fotó: Metropol

Kati:

Remélem, hogy kimaradunk a háborúból. Szeretném, ha béke lenne... Azt nem tudom, hogy mi lesz abból, hogy csomó ország szankciókat készített az oroszok ellen. Ha jól tudom, akkor Magyarországnak van gáztartaléka, De mi lesz azokkal az országokkal, ahol nincsen gáztartalék? Más témákban is vita van a jobb- és a baloldaliak között, és rivalizálnak egymással, de énszerintem ma nincs olyan kormányfőjelöltünk, mint Orbán Viktor. És félreértés ne essék, én nem vagyok egy Orbán-rajongó, de jó néhány döntésével egyetértek.”

Fotó: Metropol

Tibor:

„Nem értek a politikához, de szeretném, ha Magyarország nem sodródna bele a háborúba. Legyen vége, ez is pont elég volt! Mindenképp tartózkodnék a fegyverek és katonák küldésétől. Embert semmiféleképpen nem küldenék Ukrajnába, magyar ember ne haljon meg egy más ország háborújában… Ha elzárnák a gázcsapokat, az katasztrófa lenne nekünk. Ha a külpolitikát figyeljük, a német kancellár és a holland külügyminiszter is egyetért ezzel. Erre van építve az egész európai ipar és háztartások nagy része.

Fotó: Metropol

 





Ezeket olvastad már?
„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

„Nem hiszem el, hogy ez újra megtörténik” – kifakadt a lány, apja után a bátyját is halálra gázolták

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás