RETRO RÁDIÓ

Gyilkossági nyomozóból lett sikeres krimiíró Réti László





Hosszú éveken át gyilkosságok után nyomozott a ma már bestseller író exzsaru, Réti László. Az írónak nemrég jelent meg legújabb kötete, ami a tizenegyedik a sorban, amit saját névvel ad ki. A Metropolnak elmondta, miként segíti az írói munkáját korábbi hivatása.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.28.
A nap regénye

A krimiíró ex rendőr és gyilkossági nyomozó, Réti László imádja a szövevényes, intrikákkal teli történeteket. Mint mondja azért lett maga is regényíró, mert szeret mesélni és írni. – A gimnáziumban kezdtem el írni. Vannak dolgok, amiket az ember az életének ebben a szakaszában megszeret, megszállottan csinál, majd hamar abba is hagyja, hát nálam nem így lett. Azóta is írok – kezdte a Metropolnak Réti, aki korábban Marcus Meadow néven adta ki krimijeit, de ma már saját nevével is el tudja adni történeteit.

Fotó: Metropol archív

Sokat merít a múltból

Réti László már csak a könyveiben nyomoz gyilkosok után, már civil foglalkozása van, egy banknak dolgozik. - Sokszor merítek a régi munkákból. Gyilkosságok után nyomoztam, így elég nagy tapasztalatom van, de inkább a közeget és a módszereket hozom vissza, nem a konkrét eseteket – magyarázta Réti, aki manapság oktatja is a krimiírást, de ha valakinek a története nem fedi a magyar valóságot, azonnal félre teszi a könyvet. – Millió apró hibát tudnék felsorolni. Az egyik ilyen, hogy ha a rendőrök magázódnak. Itt tudom, hogy az egész könyv hiteltelen lesz és máris leteszem. Ebben a szakmában ugyanis mindenki tegeződik.

Mindig az utolsó krimije a kedvence

Réti legújabb könyve a Megölni Telekit nyáron került a könyvesboltok polcaira. - Mindig épp az aktuális könyvem a kedvencem, így most erre vagyok a legbüszkébb. Ez az első történelmi krimim, amiben gyilkosságokon, szerelmen és hatalmi játszmákon át vezet minket végig a történet - mondta az író, aki legközelebb várhatóan jövőre rukkol elő újabb kötettel. – A pandemia alatt otthonról dolgozom, így furcsa, de kevesebb időm jut írni, de ötleteim már vannak. Ha minden jól megy, jövőre is érkezik majd egy vagy két könyv.

Megjelent Réti László legújabb könyve

 





Ezeket olvastad már?
Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás