RETRO RÁDIÓ

Sokkoló fordulat, rendőr gyilkolhatta meg a fiatal nőt - Videó





Megtalálták a maradványait a múlt héten Londonban eltűnt nőnek és egyre valószínűbb, hogy egy rendőr lehet a tettes. A gyilkosságnak elképesztő visszhangja van, a rendőrségnek a napokban egy tüntetést is fel kellett oszlatnia.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.18.
London borzalmas gyilkosság

Óriási port kavart az Egyesült Királyságban, amikor megtalálták a Londonban eltűnt Sarah Everard maradványait. Az ügyhöz köthetően kirúgtak egy rendőrt, és a letartóztattak egy másikat, aki vélhetően az elkövetője a bűncselekménynek. A londoni nők többsége mélységesen együtt érzett az áldozattal, olyannyira, hogy utcára vonultak a nők védelmében és már rendőri beavatkozásra is szükség volt a zavargások miatt.

Múlt héten már a Metropol is beszámolt Sarah Everard eltűnéséről. A 33 éves nő hazafelé tartott, amikor március 3-án eltűnt és többet nem ért már haza. A rendőrök nagy erőkkel folytatták a kutatást a marketingmenedzser után, aki minden nyom nélkül tűnt el egy barátjánál töltött este után – számolt be az akkor még eltűnésként kezelt ügyről a Mirror.

A rendőrök a lány feltételezett útvonalán még a kukákat is átkutatták, hogy bármilyen nyomra találjanak. Sokáig hittek benne, hogy talán még életben van, de a remény szertefoszlott, amikor a holttestét egy héttel később megtalálták az egyik Kent megyei erdőben. Az ügyben egy busz kamerája által rögzített felvétel hozta meg az áttörést. A busz ugyanis azon az útvonalon közlekedett, ahol a lány is eltűnt, a videón pedig a később gyanúsítottként megnevezett rendőr autója látható, amit utána egy kocsi műszerfalára szerelt kamerájának felvételén is észrevettek. Azért érdekesek az autó által felvett képsorok, mivel a lányt ugyanazon a környéken rögzítette utoljára egy ház csengőjének a kamerája.

Az elkövető valószínűleg egy rendőr, aki politikusok és diplomaták védelmét látja el - számolt be a Mirror. A férfit emberrablással és gyilkossággal vádolják.

A vádlott a 49 éves Wayne Couzens, akit a kollégai már ki is hallgattak, miután emberi maradványokat fedeztek fel a kenti Ashford közelében lévő erdőben, ami a vádlott házától 30 mérföldre helyezkedik el, ráadásul ezen a környéken látták Sarah-t utoljára. Wayne-ről elárulta a rendőrség, hogy az elrablás feltételezett idejében nem dolgozott már, így lehetett ideje a bűncselekmény elkövetésére. Fontos részlet, hogy a férfi és a meggyilkolt nő nem ismerték egymást.

Az ügyben a férfivel egy címen tartózkodó nőt is letartóztattak, mivel feltételezhetően a rendőr bűntársa volt.

A nyomozás során egy rendőr több, a helyszínen készült képet osztott meg WhatsAppon, ezért kirúgták. A fotókat munkája közben készítette, éppen azon a helyen, ahol Sarah Everard maradványait találták.

A gyilkosságnak elképesztő visszhangja van az interneten, hiszen sok nő magára ismert a történetben. Az utcai zaklatásokról és bántalmazásokról szóló történetek elárasztották a a közösségi-oldalakat. Sok nő erőt kapott, hogy megossza mennyire veszélyes hely lehet London, vagy bármelyik város egy egyedül sétáló nő számára.

A rendőrségnek a napokban egy tüntetést is fel kellett oszlatnia, mivel agresszívvá kezdett válni a megemlékezés.





Ezeket olvastad már?
Nyárból a télbe: ijesztő, ami a hét további részében ránk vár

Nyárból a télbe: ijesztő, ami a hét további részében ránk vár

Kis híján egy fiatal életébe került a papírsárkány-reptetés Maroskeresztúron

Kis híján egy fiatal életébe került a papírsárkány-reptetés Maroskeresztúron

Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás