RETRO RÁDIÓ

Különleges programokkal ajándékozta meg a gyerekeket a polgárőrség - Fotók!





Országos bűnmegelőzési programot indított az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata „Házhoz visszük a lovat” elnevezéssel, amelynek első állomása Tereske volt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.30.
gyereknap

Merőben új, merőben más nyelven lehet megszólítani ma a gyerekeket, és ez a nyelvezet nem más, mint az élmény. Erre alapozza országos bűnmegelőzési programját az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ).

- A program megalkotása során több cél is vezérelt bennünketmondta a Ripostnak dr. Radácsné Reszegi Rita, az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozatának az elnöke, a program koordinátora.

Fotó: OPSZ

Újfajta kommunikációs csatornát szerettünk volna nyitni, mert azt tapasztaljuk a hétköznapok során, hogy nagyon nehéz megszólítani a gyerekeket, nehéz felkelteni az érdeklődésüket. Az állatok segítenek ebben, hiszen a gyerekek kilépnek a hétköznapi komfortzónájukból, új helyzetben ismét figyelni fognak arra, ami körülöttük zajlik. Nagyon látványos volt, amikor a gyerekek a nap folyamán kapcsolatba léptek a lovakkal, kutyákkal.

Fotó: OPSZ

Emellett megszokják azt, hogy formaruhásokkal vannak együtt, beszélgetnek velük. Így a jövőben nem tartani fognak az egyenruhástól, hanem a segítő személyt látják majd bennük. Mindennek az ötlete a Készenléti Rendőrséggel való együttműködés során merült fel, ahol a szakemberek megosztották a tapasztalataikat velünk. Folyamatos szakmai hátteret biztosítottak és biztosítanak a rendezvényeinkhez, szolgálatainkhoz – magyarázta az elnök a portálnak.

Dr. Radácsné Reszegi Rita hozzátette: a program az egész országban elérhető az általános iskolák részére. Az együttműködő egyesületek a mintaprogram alapján képzéseken vesznek részt, amely után a programokat a saját lakóhelyükön mutatják be.

Fotó: OPSZ

Az egész napos programhoz csatlakozott az OPSZ Motoros Tagozata, akik bemutatták szolgálati járműveiket a gyerekeknek. Emellett karitatív felajánlásoknak köszönhetően a Tagozat édességgel, üdítőitalokkal, könyvekkel, színezőkkel kedveskedett a kisiskolásoknak és óvodásoknak.

- A támogatóknak ezúton is köszönjük a felajánlásokat. Emellett ruhaadományt is adtunk át az iskolának, amelyet majd a későbbiek során fognak szétosztani a rászoruló családok között – tette hozzá dr. Radácsné Reszegi Rita.

 





Ezeket olvastad már?
Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás