RETRO RÁDIÓ

Gulyás Gergely: Mártha Imrének illendő lenne számot adnia arról, hogy miből van milliárdos vagyona





Gulyás Gergely a Kormányinfón válaszolt a Metropol által feltett kérdésekre. Mártha Imre vagyonosodásával és a fővárosi erkélyek biztonságával kapcsolatban is választ kaptunk.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.01.13.
Metropol kérdései

A miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón újságírói kérdésekre válaszolt. Lapunk is a helyszínen tette fel kérdéseit, amelyekre válaszul a politikus kifejtette véleményét.

Metropol: A fővárosi közmű cégek vezére, a milliárdos Mártha Imre hivalkodó, luxuséletet él, miközben – finoman szólva – Budapest lejtőn van, Gyurcsány Ferenc ezzel kapcsolatban annyit reagált, hogy még több Mártha Imrét szeretne látni. A kormány is hasonlóan van ezzel? Valamint hogyan képzelhető el az, hogy valaki a közműcégek alkalmazásában így tud meggazdagodni?

„Én nem akarok senki felett sem pálcát törni, arra hívnám fel a figyelmet, hogy most, amikor a magyar ellenzéknek a tolvajlás, a korrupció a kötőszava, és olyanokat is támadnak, aki semmilyen indokot, okot erre nem adott, amikor naponta rutinszerűen vádolnak meg embereket, akkor náluk talán egy hivatali személynek illendő lenne számot adnia arról, hogy miből van milliárdos vagyona” – mondta el az újságírónknak Gulyás Gergely.

A közműholding vezérigazgatója Mártha Imre luxusnyaralásai

M: Ha az önkormányzat vagy Karácsony Gergelyék megtennék és nyilvánosságra hoznák a választ erre a kérdésre, akkor ön szerint Mártha Imre is megtenné ezt?

„Nem tudom ezt megjósolni” – mondta el röviden a miniszter.

Legutóbb újabb nagy értékű ingatlan nyomára bukkant a Metropol: Mártha Imre döbbenetes meggazdagodásáról többször beszámoltunk.

2 milliárdos Prisztás-villa, balatoni kikötő és egy másik 500 milliós villa, nem beszélve egy 60 milliós Bentley-ről, 40 milliós egyedi építésű zongoráról és 10–15 milliós órákról, napi másfél milliós szállodaszámlákról és látványos jachttúrákról, alulöltözött hölgyek kíséretében. Mindeddig ennyi látszott a fővárosi közterület-fenntartó, a Főtáv, a kertészet és a temetkezés nagy hatalmú főnökének vagyonából. A Metropolhoz érkező információk szerint azonban mindez csak a „jéghegy” csúcsa.

Gulyás Gergely minden újságírói kérdésre válaszolt Fotó: koronavirus.gov.hu

M: A tegnap a Váci úton történt egy szörnyű tragédia, egy hölgy kiesett a korláttal együtt egy fővárosi erkélyről. A Metropol megtudta, hogy 2019 óta a kerületi önkormányzatok döntő többsége nem ír ki homlokzati, illetve épületfelújítási pályázatot, csak veszélyhelyzeti pályázatokat a társasházak számára. A kormány esetleg tervezi-e ezt pótolni, vagy a főpolgármester megkereste-e a kormányt azzal, hogy segítséget kérjen ehhez?

Nem emlékszem, hogy a főváros részéről bármilyen megkeresés lett-e volna. Az erkélyek biztonsági szempontból is fontosak, ahol ilyen biztonsági fenyegetés nincsen, ott pedig a városkép miatt nagyon jelentősek ezek az erkélyek. Ezért lényeges lenne, hogy a korábbi támogatási program az helyreállna. A kormány ilyen megkeresést sem kerületi, sem önkormányzati részről nem kapott” – válaszolta Gulyás Gergely a Metropolnak.

„A pályázatokkal kapcsolatban, mivel azt korábban sem a kormány írta ki, így arról nincs információnk” – tette hozzá Gulyás Gergely.

M: Akkor a kormány nem tervez ilyen akciót?

„Ez az önkormányzatoknak a feladata. Arra a kérdésre, hogy ebben partner-e a kormány, akkor azt mondom, erről mindig lehet beszélni. A politikai harcok előtt a párbeszéd adott volt, még akár egy ellenzéki polgármesterrel is. Ezeket a kérdéseket akkor fel lehetett vetni. Az iparűzési adó évről évre rekordokat dönt, kivéve 2021-ben. Ha ezen túlmenő kéréseik vannak, legalább fogalmazzák meg a kormány számára” – fejtette ki a politikus.





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Orbán Viktor a CPAC Hungary-n: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

A tudósok is megdöbbentek: minden eddiginél rejtélyesebb helyet fedeztek fel

A tudósok is megdöbbentek: minden eddiginél rejtélyesebb helyet fedeztek fel

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Ha jó időt szeretnél, figyeld a madarakat, mi megmondjuk azt is, hogy melyiket!

Földön kívüli lávatavat fedezett fel a NASA – Videó

Földön kívüli lávatavat fedezett fel a NASA – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás