RETRO RÁDIÓ

Újabb drámai videó látott napvilágot George Floyd haláláról





Újabb felvételek kerültek elő a fekete férfiról, akit 2020-ban egy rendőr ölt meg. A felvételek az férfi utolsó perceiben átélt szenvedését mutatják be.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.01.
Szívszorító

Elkezdődött a George Floyd elleni gyilkosság tárgyalása, aminek első pár napján már nagyon felkavaró videofelvételeket mutattak be az esküdtszéknek. Derek Chauvin volt rendőrtiszt tárgyalásakor az esküdtszék számára bemutatott felvételen az áldozat többször is megszólal, és igyekszik jelezni, hogy nem kap levegőt, sőt egy ponton csak annyit mond kétségbeesett hangon „ Nem vagy rossz fiú”. - számolt be a tárgyalás eseményeiről a Mirror.

Floyd még 2020-ban hamis bankjeggyel fizetett egy boltban, emiatt történt a halálával járó letartóztatás is. A meghallgatáson a hamis pénzt elfogadó 19 éves fiú is összetörten beszél az esetről, hiszen úgy érzi, ha nem szól a főnökének a bankjegyről, akkor az áldozat még mindig élne.

A felvételeket az egyik tiszt testkamerája rögzítette, amik bemutatják a letartóztatás minden pillanatát, így azt is, ahogy a rendőrök bántak George Floyd-al. A videón az látszik, ahogy George Floyd nem sokkal halála előtt könyörög a tiszteknek. A férfi miután elmondja, hogy ő nem rossz ember, egy rendőrautóra helyezik, miközben jelezni próbálja, hogy nem kap rendesen levegőt. Majd percekkel később az autó előtt a földhöz tartják, ahol Floyd továbbra is annyit mond csak, hogy nem kap levegőt.

Az áldozat később már térdre borulva csak annyit ismételget, hogy „Szeretlek mama” és „Nem kapok levegőt”.

Egy másik rendőrtiszt ruháján elhelyezett kamera felvételein hallani, ahogy Floyd azt kéri, hogy ne lőjék le.

„ Kérlek, ne lőj le, kérlek, ember. Kérlek, ember, nem tudtam.” - majd a felvétel folytatódik a résszel, ahol térdelve mondja, anyukájának, hogy szereti.

A férfit végül a 44 éves Derek Chauvin nevű rendőrtiszt a járőrkocsi mellett a földre teperte, majd Floyd nyakára térdelt, és nyolc percen keresztül olyan helyzetben tartotta, hogy nem kapott rendesen levegőt, és végül meghalt.





Ezeket olvastad már?
Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Most érkezett: Döbbenetes baleset történt a Richter Florian Cirkusz halálgömbjében

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Péntektől újabb, jelentős árváltozások lesznek a benzinkutakon

Szülők figyelem: fontos, gyerekeket érintő határidő ketyeg mától!

Szülők figyelem: fontos, gyerekeket érintő határidő ketyeg mától!

Ma is könnyen elázhatunk, de van rosszabb hírünk is

Ma is könnyen elázhatunk, de van rosszabb hírünk is

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás