Gazdag nemzetközi programokkal várják az érdeklődőket a pénteki vadászati világkiállításon





Az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon pénteken Szlovákia nemzeti napot tart az A pavilonban, a nagyszínpadon szlovák kulturális programok várják a látogatókat - ismerteti a világkiállítás sajtóirodája.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.10.08.
gazdaság

Az A pavilonban Szlovákia tart Nemzeti Napot. 10 órától a nagyszínpadon szlovák kulturális programokat tartanak, majd a szlovák stand eseményeit 10.30-kor Kovács Zoltán kormánybiztos és Samuel Vlčan szlovák fölművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter nyitja meg. A nap során az érdeklődők megismerkedhetnek többek közt a szlovák kutyafajtákkal és vadászkürtjelekkel, emellett néptánc-, vadhívó- és solymászbemutató is színesíti a programot.

A World Conservation Forum (A pavilon) színpadán 12 órától Fulton Mangwanya, a zimbabwei nemzeti parkokat irányító hatóság vezetője és Patience Gandiwa, a hatóság nemzetközi természetmegőrzési kapcsolatokért felelős igazgatója Sustainable Use of Wildlife in Southern Africa címmel angol nyelven tart előadást. 13 órától a német Christof Mauch történész, a müncheni Rachel Carson Környezetvédelmi és Társadalmi Központ igazgatója lép a színpadra, aki szintén angol nyelvű előadásában arról beszél, hogy milyen sebezhető a világunk. 14 órától Vera Voronov, a Kazahsztáni Biológiai Sokféleség Megőrzéséért Egyesület (ACBK) ügyvezető igazgatója és Albert Salemgareyev, az ACBK Altyn Dala Környezetvédelmi Kezdeményezésének technikai koordinátora, majd 15 órától Nagy István agrárminiszter tart előadást.

(Fotó: Metropol/MK)

Pénteken folytatódik a 2021-es Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK). Ennek keretében V4+4 Agrárminiszteri Csúcstalálkozóra kerül sor, amelynek résztvevői – Nagy István magyar agrárminiszter, Samuel Vlčan szlovák mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, Jiří Šír cseh mezőgazdasági miniszter-helyettes, Ryszard Bartosik lengyel államtitkár, Hristo Bozukov bolgár mezőgazdasági, élelmezési és erdészeti miniszter, Šime Mrsic horvát mezőgazdasági államtitkár, Marius Micu román mezőgazdasági és vidékfejlesztési államtitkár, valamint Ales Irgolic szlovén mezőgazdasági, erdészeti és élelmezési államtitkár – sajtótájékoztatót tartanak a C pavilonban 12.30-tól.

Az E pavilonban 10.15-kor kezdődik a diákoknak szóló szakácsverseny megnyitója, amin Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője és Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke mond beszédet.

11 órától a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyet népszerűsítő kampányról tart sajtótájékoztatót Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke és Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese.

Ezt követően, 13.30-tól Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Káhn Norbert, a Gyermelyi Zrt. kereskedelmi igazgatója és Giczi Gergely, az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese számol be a Hungarian Food Business Programról.

15 órakor a Nemzeti Pálinkakiválóság Program díjátadó gáláján Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, valamint Takács László, a Nemzeti Pálinkakiválóság Program szakmai elnöke mond megnyitó beszédet a D pavilon színpadán.





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás