RETRO RÁDIÓ

Megrázó beszámolók a Füleki utcai tűzesetről: láttam, hogy füst dőlt ki a konyhából – Videó!





Egy részeges pár okozta azt a IX. kerületi tüzet, ami miatt közel 50 ember vesztette el lakását. Az Aszódi-telepen élők jól ismerték a nőt, aki az okozott tüzet embertelen módon a kutyájával akarta eloltani.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.28.
IX. kerület durva tűzeset

Szörnyű tragédia rázta meg az Aszódi-telepen élőket vasárnap délelőtt. A IX. kerületi Füleki utcai tűzben 18 lakóház volt érintett, ezek a házak közel 50 embernek nyújtottak otthont. A Metropolnak az ott élők nyers őszinteséggel beszéltek a tragédia pillanatairól és a tüzet okozó párról.

18 lakóházat érintett a tűz Fotó: Metropol/NZ

„Mindenki szaladjon ki a házból azonnal”

„Anyukámék a szemben laknak. Kint ültünk a kertben, oldalra néztem, láttam, hogy füst dőlt ki a konyhából, odaszaladtunk, beláttunk a konyhába, láttuk, hogy valami lángol a tűzhelyen. Anyukám gyorsan beszaladt, hogy szóljon a bent élőknek. Mondták, hogy nem tudnak még kijönni, mert meztelenek. Mi a túloldalon próbáltuk kihozni őket, mert a szomszédos lakásban lakott a nagynénikém és az unokaöcsém” – mesélte lapunknak egy fiatal anyuka.

A konyhából indult a rettenetes tűz Fotó: Metropol/NZ

„Ötven ember került miattuk utcára”

„Egy nagy kiabálást hallottunk az utcáról, hogy »mindenki szaladjon ki a házból azonnal«. Kinéztem és azt láttuk, hogy hatalmas füst gomolyog. Kirohantunk és akkor láttuk, hogy óriás lángokkal égett az első ház” – kezdte a visszaemlékezést Kuruczné Pataki Zsuzsanna, aki ismerte azt a hölgyet, akinek a házából kiindult a tűzvész. „Ismerem azt a hölgyet, sajnos elég iszákos, pár éve meghalt a férje és most összeállt egy másik férfivel, akivel állandóan isznak. Az a rettenetes az egészben, hogy ötven ember került miattuk utcára, legtöbbjük idős, egy élet munkáját tették tönkre.”

Zsuzsanna saját házát is féltette, nehogy átterjedjen a tűz Fotó: Metropol/NZ

„A drága hölgy kissé be volt nyomva. Utóbb kiderült, hogy palacsintát sütött, otthagyta a serpenyőt a gáztűzhelyen, ami lángra kapott, elvonult a párjával a szobába, így keletkezett a tűz – emlékezett vissza az utcában lakó Balogh Gyuláné. „Most egy kábítószeressel él együtt, gondolom már ő is rendszeresen használja. Nagyon régen láttam őt, tegnap le voltam döbbenve, hogyan néz ki. Régen persze nem ilyen volt, képzelje bíróságon dolgozott, de az ital mindenkit megváltoztat és tönkrevág. Tudták, hogy velük él egy kutya is, szóltak neki hozza ki az állatot is, mire a nő a kutyával kezdte el oltani a lángokban álló tűzhelyet – tette hozzá könnyeivel küszködve az asszony.

Teljesen megsemmisült a házak tetőszerkezete Fotó: Metropol/NZ

Pár percük volt, hogy összeszedjék a holmijukat

Zsuzsanna beszámolójából azt is megtudtuk, hogy a tűzeset után 5–10 percet kaptak a lakók, hogy tűzoltóval bemenjenek lakásaikba - aki figyelmeztette az embereket, hogy ha reccsenést hallanak azonnal ki kell rohanniuk. Azóta minden háztulajdonos visszatérhetett az otthonába, hogy megmentsék értékeiket, amiket még pár napig őriznek a rendőrök. Ottjártunkkor is érkezett egy kisírt szemű család, hogy mentsék a menthetőt leégett házukból.

Rendőrök őrzik a leégett házakat Fotó: Metropol/NZ

Teljes terjedelmében égett a sorház

„[...] Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy sorház jellegű, többlakásos társasház tetőszerkezete. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahova a mentők is kiérkeztek [...] – írta vasárnapi tájékoztatásában az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.





Ezeket olvastad már?
Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Pocakos, tetovált csaló szedi áldozatait Gyálon és Csepelen- ez a trükkje - Fotó!

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Miért indul a kispesti momentumos a korábban általa korruptnak nevezett Gajdával?

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Balesetveszélyes a felújított Városháza: kókler munkát végeztek Karácsony Gergelyék

Újabb részlet bizonyítja, Magyarék a Bajnai Gordon-féle datadatos körrel működnek együtt

Újabb részlet bizonyítja, Magyarék a Bajnai Gordon-féle datadatos körrel működnek együtt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás