Több késszúrással megölte kétéves kisfiát, majd Alex élettelen testét egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára fektette, a halott gyermekről pedig fotót küldött az apának és több ismerősének B. Katalin Olaszországban. A volt magyar pornószínésznő mindezt azért tette, mert nem tudta elfogadni a bíróság döntését, mely szerint a kisfiút át kell adni az apának, Norbertnek. Katalin jelenleg is letartóztatásban van.

Egy igazságügyi elmeorvosi szakértő megállapítása szerint a szörnyűség idején nem volt beszámítható állapotban, ám a gyászoló apa jogi képviselője ezt nem fogadta el, és az ügyésszel egyetértésben újabb elmeorvosi vizs­gálatot indítványozott. Az anyát ezúttal egy szakértői testület vizsgálta.

Massimiliano Scaringella, az apa, Juhász Norbert jogi képviselője a Borsnak elmondta: a szakértői testület kiemelten foglalkozott azzal a ténnyel, hogy az anya többször is fenyegetőzött a gyermek megölésével.

Rekonstruálta B. Katalin múltját, és azt kapcsolatba hozta a minket érintő drámai eseményekkel. Ahogy pszichiátriai szempontból várható volt, mindenképpen összetett problémával állunk szembe. A szakértői testület azonban joggal tartotta a középpontban azt, hogy az anya tudatában volt-e a gyerekgyilkosságnak vagy sem – magyarázta az ügyvéd a lapnak.

– A szakértők úgy látták, B. a cselekmény pillanatában tisztában volt a tettével, és csupán az általános pszichés állapotával kapcsolatban állapíthattak volna meg problémákat. Ezt azonban nem tudták megtenni, mert nem tette lehetővé, hogy konkrét vizsgálatot végezzenek a cselekmény időpontjában meglévő mentális állapotára vonatkozóan. A szakértői testület arra a következtetésre jutott, hogy B. veszélyes a társadalomra. Katalin akár életfogytiglant is kaphat tettéért.