RETRO RÁDIÓ

Folyamatosan érkeznek az oltóanyagok, mutatjuk a pontos számokat





Az operatív törzs ma is megtartotta szokásos online sajtótájékoztatóját a koronavírus-járvány elleni védekezéséről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.30.
harmadik hullám

Itt vannak a legfrissebb adatok, 4609 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 645 733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 274 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 435 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 402 964 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 222 334 főre emelkedett. 12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen.

A mai napon átlépjük a kétmillió beoltottak számát

György István, az oltási munkacsoport vezetője bejelentette, hogy . Messze az uniós átlag felett vagyunk - tette hozzá. Ez az eredmény a kormány vakcinabeszerzésének köszönhető. „Közel 540 ezer oltást adtak be a múlt héten. Gyorsabban is oltanánk, ha lenne mivel. Továbbra is fontos az idősek oltása. Eddig 3,7 millió fő regisztrált, és ebből 1,5 millió fő a 65 éven felüli. Az utóbbi csoport 78 százaléka van beoltva” - közölte. Arról is szólt, hogy az idősotthonokban teljesen háttérbe szorult a járvány. A rendőrök 35 fő ellen intézkedtek (Fotó: Shutterstock/illusztráció)

Az országos tiszti főorvos örömmel jelentette be a beoltottak számát

Müller Cecília örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy már kétmillióan beoltották magukat. Magyarország egy oltónemzet - tette hozzá. Az új koronavírus elleni oltóanyagokra összpontosít az ország, és hogy minél több védett személy legyen itthon - mondta a tiszti főorvos. Mindemellett azt is elmondta, hogy még mindig kedvezőtlenek a járványügyi adatok. „A kórházban fekvők száma jelentősen emelkedett, így már több mint 12 500-an vannak kórházban. Az újonnan megjelent vírusvariációk esetében sokkal súlyosabb lehet a betegség” - közölte a főorvos.

Így érkeznek a vakcinák

„Folyamatosan érkeznek az oltóanyagok, 81 600 Moderna-vakcina érkezett hétfőn, ez jellemzően a háziorvosokhoz kerül. 168 480 adag kedden. Ma éjjelre várnak 250 ezer Szputnyik V első adagos vakcinát. Mindezek mellett felszabadítottak 250 ezer Szputnyik-vakcinát„ - közölte Müller Cecília.

Kiderült, mikor kell hívni a mentőket

Müller Cecília újságírói kérdésre azt mondta, hogy több tünet együttes jelentkezésekor kellhet mentőt hívni. Fontos az is, hogy valakinek van-e alapbetegsége. Ha valaki több napja lázas, vagy légszomja van, vagy éppen szívverési rendellenességet érzékel, akkor mindenképpen érdemes hívni a mentőket - tette hozzá.





Ezeket olvastad már?
Nyitrai Zsolt közölte az örömhírt: több száz rászoruló családnak segített az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ – Videó

Nyitrai Zsolt közölte az örömhírt: több száz rászoruló családnak segített az Agrárminisztérium és az Élelmiszermentő Központ – Videó

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás