RETRO RÁDIÓ

Mosoly, taps és könnyek: erre senki nem számított a Madáchban





Különleges előadást láthatott a Madách Színház közönsége csütörtök este. A Mamma Mia! színdarab egyik dalát a Madách Színház színészei, rendhagyó módon a Baltazár Színház ép és sérült művészeivel együtt adták elő. A közös fellépés a Szerencsejáték Zrt. „Tarts velünk egy akadálymentes jövőért!” kampányának kezdeményezésében jött létre, a fogyatékossággal élő emberek világnapja alkalmából. A fogyatékosság valamely típusával élő művészek nem várt bekapcsolódását hozó előadást álló vastapssal jutalmazták a meglepett nézők.  



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.03.
váratlan meglepetés

A Madách Színház csütörtök esti, Mamma Mia! című előadásának fináléja előtt Szirtes Tamás, a színház igazgatója váratlanul a színpadra hívta a Baltazár Színház ép és fogyatékossággal élő színészeit, hogy a musical egyik dalát közösen adják elő a darabban szereplő színészekkel karöltve.

A nézők egy pillanatra megilletődtek, a meglepetés azonban egy szempillantás alatt mosolyba, tapsba és könnyekbe fordult” – mondta Szirtes Tamás. „Túl a 400. előadáson már megszoktuk, hogy a finálé végén egyébként is túlcsordulnak az érzelmek. A közönség reakciója azonban ezúttal a szokásosnál is emelkedettebb volt. Nagyon nagy öröm számunkra, hogy méltóképpen valósult meg a két színház közötti együttműködés, büszkék vagyunk, hogy mi is hozzájárulhattunk a befogadás üzenetéhez.” – tette hozzá.

Hatalmas meglepetés érte a közönséget az előadás végén Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház

Az 1998-ban alakult Baltazár Színház az egyetlen olyan színtársulat hazánkban, ahol ép és értelmi sérült színészek együtt játszanak. Az intézmény így egyszerre lát el művészi és társadalmi feladatot, munkásságával lehetőséget teremt sérült emberek számára, hogy tehetségüket megmutassák a nézőknek. A színház legfontosabb célkitűzése, hogy színvonalas előadásokkal bizonyítsa: a fogyatékossággal élő emberekkel szembeni előítéletek átírhatók. A mostani vendégszereplést egy több napos felkészülési időszak előzte meg, amelyben Kováts Kriszta, a Madách Színház színésze, egyben a Baltazár Színház rendezője vállalt kiemelt szerepet.

A két színház kooperációja a Szerencsejáték Zrt. „Tarts velünk egy akadálymentes jövőért!” szemléletformáló kampányának részeként valósult meg, amely motiváló történeteken keresztül mutatja be az ismert és kevésbé ismert érintettek inspiráló életútjait, ezzel is egy aktív, cselekvő közösségbe invitálva mindenkit.

 





Ezeket olvastad már?
Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás