RETRO RÁDIÓ

Dráma: fia élesztette újra az édesapját a tévéből tanult módszerrel





Pillanatok alatt bekövetkezett a tragédia, az idős férfi legnagyobb szerencséjére azonban fia is a közelben volt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.23.
Ösztönös segítség

Nem mindennapi történetről számolt be a The Sun oldala. Egy hős fiú, mindenféle elsősegélytudás nélkül mentette meg az édesapja életét azzal, hogy megnézett néhány mentős műsort a tévében.

A 73 éves Stuart Johnstone váratlanul lett rosszul otthonában, az amúgy makkegészséges férfi szíve egyik pillanatról a másikra megállt. Fia, Wayne azonnal odarohant, hogy segítsen rajta. Ugyan nem tudta, hogyan kell szakszerű módon elvégezni az újraélesztést, csupán a tévében látott mentősöket utánozta, hogy megmentse az édesapja életét.

„Amikor megfordítottam, az arca kék és lila volt, és nem lélegzett. Soha nem csináltam még ilyet, csak az ösztönöm vezérelt, és amit a tévében láttam. Nem tudnám megmondani, mi járt a fejemben, csak életben akartam tartani” – emlékezett vissza a végzetes pillanatokra Wayne Johnstone.

(Fotó: Facebook)

A hős fiú 15 percen keresztül végezte az újraélesztést az apján, miközben nagybátyja, Norman tartotta Stuart fejét, mert attól féltek, hogy lenyeli a nyelvét. Közben az édesanya mentőt hívott, és további útmutatást kaptak. Amikor a mentősök megérkeztek, két adag adrenalint adtak Stuartnak, és négyszer ütötték ki. Az orvosok szerint Wayne ösztöne megmentette apja életét, és a lehető legjobb esélyt adta neki a túlélésre.

A kórházban azonban a 73 éves férfi állapota egyre romlott és az orvosai attól tartottak, hogy már csak órái vannak hátra. Lélegeztetőgépre kapcsolták, ám félő volt, hogy agykárosodást szenvedett. Szerencsére azonban az állapota javulni kezdett és május 15-én, hat kórházban töltött hét után hazatérhetett.

 





Ezeket olvastad már?
Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Megérkezett az első fotó a nagypénteki budapesti robbanás helyszínéről

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Szemet vonzó ismertetőjel: őt keresik a magyar rendőrök

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

Reggel került fel a körözési listára, hatkor már csattant is a kezén a bilincs

„Nem hittem a szememnek” -  Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

„Nem hittem a szememnek” - Elképesztő, hogy mi utazott a pesti trolin

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás