RETRO RÁDIÓ

Felkészülten várták a budapestiek a boltbezárásokat





Hétfőtől zárva tartanak a plázák üzleteinek többsége. A Metropol utánajárt, mennyire korlátozza az embereket a szigorítást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.11.
szigorítások

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött, amelyek a hétfői naptól érvénybe is léptek. Nem lehetnek nyitva két hétig többek között azok az üzletek, ahol ruhát vagy műszaki cikket, vagy egyéb, nem a létfenntartáshoz szükséges árut lehet vásárolni.

A korábban bevezetett korlátozások miatt, rengeteg embernek a – járvány miatt korlátozott szabadidős tevékenységek okán –, a plázák és a vásárlás jelentette az egyik fő kikapcsolódást, de hétfőtől erről is le kell mondani a vírusmutációk rohamos terjedése miatt. A Metropol arra volt kíváncsi, hogy hogyan látják a budapestiek: mennyire volt nehéz felkészülni a lezárásra, és mindez miben befolyásolja az életüket.

Nem estek pánikba a budapestiek a szigorításoktól

– Felkészültem a boltok bezárására. Hétvégén megoldottam a bevásárlást, és mindent elintéztem, amit kellett. Azt tapasztaltam, hogy sokan kihasználták még az utolsó lehetőségeket a bevásárlóközpontokban; én például a postán töltöttem hosszabb időt várakozással, ahol annak ellenére volt hatalmas a sor, hogy azt pont nem zárják be. Pozitívum volt, hogy mindenki betartotta a járványügyi szabályokat – mondta lapunknak Robin.

Robin /Fotó:Metropol

– Hallottam a bezárásokról, de szerencsére nem befolyásol semmiben. A fiam az online rendelések és a nagy bevásárlások kapcsán mindig segít, viszont 1 hete már én is bátrabban megyek le a boltba, mivel megkaptam a koronavírus elleni oltást, de továbbra is nagyon óvatos vagyok. Csak a legszükségesebb dolgokért megyek el a boltban az elkövetkező 2 hétben – mesélte Györgyi.

Györgyi /Fotó: Metropol/NZ

– Hallottam a hírről, de nem estem pánikba a hétvégén. Láttam, hogy sokan voltak a különböző bevásárlóközpontokban és a bútoráruházakban, én nem voltam sehol. Ha valami nagyon szükséges lenne, azt megrendelem online. Próbálok nagyon vigyázni – mondta János.

Fotó: Metropol/NZ

 

 

 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás