RETRO RÁDIÓ

Felfüggesztettek egy oltópontot a médiában dolgozó csalók miatt





A kaliforniai városban 138 ezer embernek lett kérdéses, hogy az előretolakodók miatt hozzájut-e a védőoltáshoz.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.11.
csalás

A Kalifornia államban lévő Pasadenában, lemondták az idős polgárok, az élelmiszerboltok alkalmazottai és más dolgozók számára készített Covid—19-oltópontot, miután több száz olyan ember jelentkezett, aki nem volt jogosult a védőoltásra – írja a Los Angeles Times.

Eltévedtek a regisztrációs e-mailek

A legtöbb időpontot a védőoltások beadására olyan emberek foglalták le, akik a médiában és Hollywoodban dolgoztak – mondta Lisa Derderian, a város szóvivője, beleértve a produkciós társaságokat, a streaming TV-szolgáltatásokat és a híradókat, valamint a szappanoperák díszleteseit. Hozzátette: „az első órán belül több százan jelentkeztek. Olyan volt, mint a gyors tűz„.

A pasadenai népegészségügyi osztály a múlt héten e-mailt küldött az egészségügyi dolgozóknak, az időseknek, a gyermekgondozásban dolgozóknak, a tanároknak és az élelmiszeripari dolgozóknak, akik érdeklődést mutattak az oltás iránt, és közölték velük, hogy időpontot foglalhatnak a pasadenai városi főiskola klinikáján. Az e-mailben azt írták a munkavállalóknak, hogy igazolniuk kell, hogy melyik ágazatban dolgoznak, illetve, hogy Pasadenában éltek vagy dolgoztak. Az e-mail tartalmazta a kaliforniai védőoltás-kinevezési rendszer, a CalVax regisztrációs linkjét is, és öt napig biztosították az időpontokat.

(Fotó: Getty Images)

Egy újságíró jelentette az ügyet

Hétfőn a Los Angeles Times újságírója, aki szintén kapott a feliratkozáshoz szükséges linket, riasztotta a várost – mondta a szóvivő. A tisztviselők megnyitották a regisztrációs rendszert, és látták, hogy Hollywoodban és a médiában több száz ember állította saját rendelkezésére a lefoglalható időpontokat.

A csütörtöki oltási klinika regisztrációs linkje gyorsan elterjedt. Bár volt egy piros betűkkel ellátott figyelmeztetés, amely arra szólította fel a felhasználókat, hogy ne továbbítsák a linkeket, de ez nem gátolta meg a csalókat és visszaéltek vele. A CalVax webhelye nem engedélyezi, hogy az egészségügyi osztályok vagy az oltási klinikák korlátozzák a regisztrációkat olyan emberekre, akik bizonyos irányítószámokon élnek vagy dolgoznak. Ez azt jelenti, hogy azok az emberek, akik nem jogosultak oltásokra, vagy nem jogosultak egy adott helyszínre, továbbra is kitölthetik a regisztrációs űrlapokat és megbeszélhetnek időpontot.

Kaliforniában korlátozott mértékben férnek hozzá az oltásokhoz a 65 éves és idősebb emberek, valamint az élelmiszeripar és a mezőgazdaság, az oktatás és a gyermekgondozás, az egészségügyi és a sürgősségi szolgálatok alapvető dolgozói. Jelenleg más alapvető munkavállaló nem jogosult a vakcinára.

(Fotó: archív)

Egyelőre nincs új terv a kampányra

A pasadenai egészségügyi osztály úgy próbálja javítani a szűrés folyamatát, hogy felhívnak minden olyan személyt, aki a városon kívüli címet ír a regisztrációs űrlapra – mondta Derderian. Sokan éttermi dolgozók és élelmiszerboltok alkalmazottai, akik megfelelnek az oltás kritériumainak és munkába járnak a városba – mondta. A tisztviselők emlékeztetik őket arra, hogy hozzanak magukkal fizetési kimutatást, munkáltatójuk levelét vagy más formájú dokumentációt, amely megmutatja, hogy a város határain belül dolgoznak.





Ezeket olvastad már?
A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Kövesse nálunk élőben Orbán Viktor kampányindítóját!

Kövesse nálunk élőben Orbán Viktor kampányindítóját!

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás