RETRO RÁDIÓ

Ezt kérik az állatvédők szilveszterre





Az állatvédők attól tartanak, hogy magánkertekben, erkélyeken így is megy majd a durrogtatás, ezért azt kérik, mentesítsék őket szilveszter éjszaka a kijárási korlátozás alól.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.13.
korlátozások

A tűzijátékokat veszélyesség szerint négy kategóriába sorolják, az első és második – kevésbé veszélyes – egész évben kapható és használható, de a harmadik kategóriájú, nagyobbakat csak karácsony után, szilveszterig árusítják és szilveszter éjszaka engedélyezik. Idén azonban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése szerint idén szilveszterkor tilos lesz tűzijátékozni. A Ripost információi szerint azonban valószínű, hogy az 1-2. kategóriába tartozó tűzijátékokra a tiltás nem vonatkozik majd. Ezek jóval kisebbek, általában 16-20 lövésesek, és csak magánterületen használhatóak. Ez azt is jelenti, hogy a kijárási korlátozást nem érinti, mert kertben, erkélyen használják.

Szilveszterkor tilos lesz tűzijátékozni (Fotó:Pixabay)

Amit betiltanak, azt visszaveszik

Tóth Ferenc pirotechnikai szakember, a NUVU Kft. ügyvezetője szintén a jogszabály megjelenésére vár, de azt megerősítette, hogy a kettes kategóriába tartozó pirotechnikai eszközök ugyanolyan hangosak, csak kevésbé magasra mennek és kevésbé sokáig tartanak.

Kaiser Ervin, a Dirr Durr webáruház ügyvezetője elmondta, hogy a szezon miatt megnövekedett a forgalom az elmúlt hetekben. Azt egyelőre ők sem tudják, mit tartalmaz majd a jogszabály, de amennyiben az egyes és kettes kategóriák felhasználását is tiltja majd, azokat 8 napon belül vissza kell venniük.

Idén is figyelni kell az állatokra

Tornóczky Anita állatvédő abban bízik, hogy minden, hangot kibocsátó tűzijátékot betiltanak idén, tehát a kettes kategóriájút is. Ennek ellenére ugyanúgy készülnek a szilveszterre.

Azt kérelmeztük, hogy az önkéntes állatvédők szilveszter éjszaka a kijárási korlátozás ellenére tartózkodhassanak az utcán, hogy segíteni tudjanak, ha kell” – mondta el a Ripostnak. „Persze csak azok, akiket nyilvántartásba vesznek.”

Janicki Mónika, a Rex Kutyaotthon Alapítvány munkatársa szerint mindenképpen nagyon körültekintőnek kell lenniük a háziállatok gazdáinak szilveszterkor.

150 ezer is lehet a büntetés

Akinél engedély nélkül alkalmaz pirotechnikai eszközt, az szabálysértést követ el, melynek a büntetése akár 150 ezer forint is lehet.

 





Ezeket olvastad már?
Kövesse nálunk élőben Orbán Viktor kampányindítóját!

Kövesse nálunk élőben Orbán Viktor kampányindítóját!

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Ezresek a levegőben: durván kiosztotta az influenszer Karácsony Gergelyt – Videó

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert orvosi díjasok köre

A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

A lottóötös is kevés lenne Gattyán György Andrássy úti palotájáért

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás