Egész Budapesten ellenőriz a NAV!

NAV-ellenőrök lepik el a várost a következő napokban. Ennek oka, hogy a javuló járványügyi helyzetnek köszönhetően újranyitottak a vendéglátóhelyek, és a szakemberek azt szeretnék ellenőrizni, hogy minden szabályszerűen zajlik-e. A héten a revizorok az élelmiszert árusító üzleteket, piacokat és a vendéglátóhelyeket is meglátogathatják a fővárosban.

Hol számítsunk ellenőrzésekre?

Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, az áruk eredetét és a jövedéki termékeket vizsgálják.

  • A hivatal munkatársai a III. kerületi Heltai Jenő téri piacon és környékén már elkezdte a revíziókat.
  • A dél-budapesti igazgatóság munkatársai a fővárosi vendéglátóhelyeket nézik.
  • A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának alkalmazottai június 25-ig a távol-keleti árukat értékesítő kereskedőket, piacokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket ellenőrzik.

(Fotó: Móricz István/Bors)

Sűrűbben járnak a BKK éjszakai járatai

Az utasigényekhez igazítva módosította az éjszaki buszok közlekedését a Budapesti Közlekedési Központ. A társaság a kijárási tilalom feloldásának köszönhetően a megnövekedett utasforgalom miatt számos változtatást vezetett be, ezzel is kedveskedve az éjszakázóknak.

  • Sűrűbben közlekednek az M3-as metró feletti tengelyen a várost átszelő éjszakai autóbuszok Káposztásmegyer, a Havanna lakótelep és Rákospalota irányba.
  • A buszok mellett a 6-os villamos is gyakrabban jár a hétvégi éjszakákon.
  • A kertvárosi részeken is több busz közlekedik, így gyakrabban lehet találkozni a 937-es mellett a Budafok-Tétényt kiszolgáló 941-es és a Soroksárra közlekedő 966-os járattal is.
  • A 934-es autóbusz hétvégente meghosszabbított útvonalon közlekedik az Andrássy úton egészen a Pesterzsébeti lakótelepig.
  • A belvárosból induló sűrítő járatok a menetrendben szereplő járatokkal azonos időszakban és azzal felváltva közlekednek, emellett új kiegészítő jelzést kapnak: 907A, 909A, 931A, 973A.
  • A 979A meghosszabbított útvonalon a Hősök teréig közlekedik és onnan indul Csepel felé.
  • A főbb útvonalakon közlekedő betétjáratok hétköznap éjjel 1 óráig, hétvégén éjjel 3 óráig járnak.

Ma temetik Jankovics Marcellt!

Ma délután 14:30-kor helyezik végső nyugalomra Jankovics Marcellt, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendezőt, grafikust. Az alkotót május 29-én reggel érte a halál, temetése római katolikus egyházi szertartás szerint fog zajlani a Farkasréti temetőben. A művésznek olyan alkotásokat köszönhetünk, mint például a Gusztáv vagy a János vitéz rajzfilmek.

(Fotó: Metropol/Máté Krisztián)