RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb történéseit





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, hogy milyen idővel indul ez a hét és hogy mivel közlekedjünk, ha művelődni szeretnénk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.07.
Június 7.

Zöldebb lesz a Batthyány tér

Honlap estig változik a Batthyány téri buszpályaudvar forgalma. Oka, hogy a Budavári Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Közút együttműködésének köszönhetően a gyalogosok igényeit jobban szem előtt tartó és zöldebb környezet születik a forgalmas csomóponton.

  • a 39-es és a 109-es buszok végállomása a Fő utcán, a Vásárcsarnok előtt lesz,
  • a 11-es és a 111-es buszok végállomási megállóhelye az északi oldalra, az aluljáró „A” jelű lépcsőjénél található megállóhelyre (korábbi leszállóhelyre) kerül át,
  • a 990-es buszok Normafa felé a Batthyány tér végállomás területére nem térnek be, ezért a Bem rakparton, a 19-es, és a 41-es villamosok megállója melletti villamospótló megállóhelyen állnak meg.
  • Fotó: MTI/Mohai Balázs

    Kezdőik a Rakpart felújítása

    Ma megkezdődött az Idősebb Antall József rakpart átépítése. A munkálatok első ütemében először a a pesti alsó rakpart Kossuth tér és a Margit híd közötti része újul meg. A terület felújításának a célja, hogy a rakpart újra gyalogosbarát legyen ugyanis az újjáépítésnek köszönhetően egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon. Fontos, hogy a lépcsős partfal megmarad, azonban a Markó utcai rámpa támfala beljebb kerül, így nem sérül a világörökségi látkép.

    Tökéletes nyári idő lesz ma!

    Több órás napsütéssel veszi kezdetét a hét. Gomolyfelhők a nap folyamán képződni fognak, de csak délen és délnyugaton hoznak rövid ideig tartó esőt. Az északkeleti, északi szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet 27 fok körül alakul a nap során.

    Folytatódik a Versel a peron

    A tavalyi sikeren felbuzdulva a MÁV-Volán csoport újra elindítja a Versel a peron kulturális kezdeményezést. Az előző évben még csak a Balatonon lehetett hallani a verseket, idén azonban már országszerte hallhatjuk őket az ország legismertebb színészeitől. A költeményeket egészen október 6-ig hallhatjuk összesen 71 vasút-, illetve autóbusz-állomáson. Idén a tavaly elhunyt Szőcs Gézára emlékeznek, de Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály és József Attila műveiből is hallhatunk. A verseket többek között Für Anikó, Csuja Imre, Gáspár Sándor és Mácsai Pál előadásában hallhatjuk.





    Ezeket olvastad már?
    Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

    Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

    A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

    A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

    A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

    A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

    Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

    Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás