RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, milyen döntés születhet ma, milyen tárgyat használunk 114 éve és kiket ellenőriz a NAV.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.22.
Február 22.

Ma dönthet az Országgyűlés a harmadik veszélyhelyzetről

A cél a magyarok életének és egészségének megvédése, a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése. A kormány érvelése szerint a járványidőszakban a kormánynak valamikor órák alatt kell meghoznia fontos, hatékony intézkedéseket. Az ellenzék nem fogja megszavazni a hosszabbítást, pedig 2020 novemberében szinte teljes egyetértés volt erről.

Estig lehet igényelni a kutatás-fejlesztési bértámogatást

A mai napon még beadhatják a hazai cégek a kutatás-fejlesztési bértámogatást biztosító kérelmüket az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak. A program igen népszerű, támogatásként eddig 7 milliárd forintot fizettek már ki, míg a járvány első hullámában, tavaly tavasszal 17 milliárd forintot. Az intézkedés nemzetközi viszonylatban is példátlan, mert hasonló célirányos segítség egyetlen országban sincs.

 

Ma tartják az áldozatok napját

Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a bűncselekmények elszenvedőire vagy azok emlékére. A 31 éve született világnapot hazánkban 1993 óta tartják a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület javaslatára. Ezt a napot a rendőrség arra szenteli, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira és a védelmükre.

Áldozatvédelem Magyarországon

  • felvilágosítás adása az áldozatsegítő szolgáltatásokról.
  • az áldozatok személyiségi, adatvédelmi, büntetőeljárási jogainak érvényesítésében való segítségnyújtás.
  • az eljárás különböző szakaszaiban való tájékoztatás.
  • segítő szervezetek irányába történő tanácsadás.
  • az ismételt áldozattá válás kockázatának csökkentése.
  • segítő szervezetek irányába történő közvetítés.
  • az ismételt áldozattá válás kockázatának minimalizálása.
  •  

    114 éve használunk taxiórát

    1907-ben, a mai napon állították üzembe az első taxiórát. Nem meglepő módon az első gépet a bogártetejű taxijairól híres Londonban használták, még hozzá egy Renault típusú gépkocsiban. Az eszköz népszerűbbé tette ezt a közlekedési formát, hiszen nagyobb bizalom alakult ki a szerkezet segítségével az utas és a sorőr között.

     

    Országosan ellenőriz a NAV

    A héten se pihennek a NAV ellenőrei. A revizorok mától kezdve az ajándékboltokban, a parfümériákban és az édességárusoknál, a szoláriumokban, szépségszalonokban, megyei pékségekben, építkezéseknél, szabadidős tevékenységeket szervező vállalkozásoknál, kifőzdékben, illetve falatozókban ellenőrzik, hogy minden szabályszerűen zajlik-e.

     

    Felhős tavaszi időnk lesz ma

    Tovább folytatódik a kora tavaszi időjárás az országban. A mai és holnapi napon felhősebb és napsütötte időszakok váltják egymást 12-14 fok körüli csúcsértékekkel. Éjjelente még visszatérhetnek a mínuszok, az ország több részén mínusz 1, mínusz 5 fok körüli hidegek is lehetnek.

    Közlekedési kisokos

  • A MÁV-HÉV Zrt. a H7-es (csepeli) HÉV vonalán található 70 éves Kvassay híd felújítását a korábbi közleményében meghatározott határidőben befejezte. A HÉV-közlekedés autóbuszos pótlása a Boráros térig egy további jelentős beruházás miatt a már megszokott formában várhatóan 2021. augusztus 31-ig tart. A pótlás ideje alatt a HÉV Csepel és a Kvassay hídnál létesült ideiglenes végállomás között jár; a Kvassay hídtól a Boráros térig pótlóbuszok szállítják az utasokat.
  • Mától március 7-ig terelve közlekedik a XX. kerületben a 68-as, a 148-as és a 151-es autóbusz. Az említett járatok közúti építkezés miatt a következő két hétben nem érintik az Ady Endre út (Báthory utca) megállót. Ebben az időszakban a Hunyadi utcában az Ady Endre út előtt található ideiglenes megálló helyen lehet felszállni.
  • Máshonnan indulnak a Várfok utcai buszok a II. kerületben. A 16-os, a 16A, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér M megállót az építkezés miatt. A munkálatok 2021. július 15., csütörtök üzemzárásig tartanak.




  • Ezeket olvastad már?
    Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

    Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

    A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

    A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

    A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

    A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

    Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

    Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás