RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, minek a hetét ünnepeljük és milyen alkalmazást indított el a BKK.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.08.
Február 8.

Ma kezdődik a házasság hete

A Házasság hete minden évben a Valentin-nap környékére esik, a célja, hogy egy héten keresztül felhívja az emberek figyelmét a házasság és a család fontosságára. A feltétlen szeretet, hűség és az őszinte megbocsátás értékére tanítson, illetve mutassa be, hogy az „igen” is lehetséges! Ezt a szívmelengető kezdeményezést 4 kontinensen és 21 országban ünneplik. Magyarországon 2008 óta rendezik meg, több egyház és civil szervezet összefogásával. A központi programok fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Fotó: Viviennaomi Photography

A sztárok újra igent mondanak

Nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személy csatlakozott a kezdeményezéshez, így kifejezve elkötelezettségüket a házasság, a család ügye iránt. A hasonló összefogásokban természetesen elkerülhetetlen, hogy celebek, sztárok és ismert emberek is részt vegyenek, hiszen a példamutatás fontos lehet. Sokan nem hisznek a házasság szent kötelékében, akár rossz otthoni, akár más körülmények miatt. Ezek ellenére mindenki számára létezik egy „álom” pár, aki utat mutathat, hogyan szeressük a másikat.

Magyarországon is többeket ösztönzött, hogy kiálljanak és újra igent mondjanak a másiknak. Több magyar sztár személyes videóüzenetben mond igent a szerelemre és a házasságra. Ilyenek például a Tóth Gabi-Krausz Gábor énekes-séf házaspár, az aktívan blogoló Schäffer Erzsébet Pulitzer-díjas író, publicista, Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó és felesége, Bárdosi Ildikó, a Pindroch Csaba-Verebes Linda színész házaspár, valamint a Házasság hete idei arcai, Pálúr János orgonaművész és felesége, Kornélia, akikkel itt olvashat interjút.

Novák Katalin: a demográfiai fordulat évtizede

„Büszkén kijelenthetjük, hogy az elmúlt tíz évben az Európai Unió összes tagállama közül Magyarországon emelkedett leginkább a gyermekvállalási kedv” - mondta korábbi nyilatkozatában a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Fotó: Bach Máté/Magyar Nemzet

 

Isten éltess Szinetár Miklóst!

89 éve született Szinetár Miklós, Kossuth-, és kétszeres Jászai-díjas rendező, az Opera főigazgatója magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, és az MTV elnökhelyettese. Egészen pontosan 1932 február 8-án született, Budapesten. Élete során több könyvet is írt, amikből a legutolsó 2016-ban jelent meg a Senki többet? Pályázat harmadszor címmel..., ami Szinetár Miklós immár háromkötetesre bővült levelezőkönyveinek a Pályázat, A második pályázat befejező része. A könyvekben saját életéből vett valós eseményeket ír meg. Élete során háromszor házasodott, harmadik felesége a Kossuth és Jászai-díjas színésznő, Hámori Ildikó. A második két házasságából egy-egy gyermeket született, Szinetár Gábor és Szinetár Dóra Jászai Mari-díjas színésznő.

Fotó: Metropol/Sulyok László

 

Virágárusokat ellenőriz a NAV

Budapesten az adóhatóság munkatársai hétfőtől sok, a szerelmesek napjára készülő vállalkozást is ellenőrizni fog, mint például a virág- és ajándékkereskedőket, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását ellenőrzik majd.

Fotó: Shutterstock

A budapesti vizsgálatok mellett országos ellenőrzésekre is lehet számítani, amik során az Adó- és Vámigazgatóság munkatársai az ajándékboltokat, a parfümériákat, az ékszerüzleteket, a piacokon árusítókat, a szabadidős tevékenységeket szervező vállalkozásokat, a gépjárműalkatrész-kiskereskedéseket és az édességárusokat ellenőrzik.

TikTok-on hasít a BKK

A BKK a napokban jelentette be, hogy már elérhetőek a TikTok nevezetű videómegosztó portálon. A cég szinte minden nagyobb alkalmazáson és közösségi médiumon elérhetővé vált 2021 elejére, valószínűleg emiatt döntöttek úgy, hogy ideje a fiatalokat még egy alkalmazáson elérni. A TikTok vonzereje a könnyedségében és a gyorsaságában rejlik, hiszen a felhasználók rövid videókat nézve szórakoznak és tájékozódnak. Fotó: BKK A társaság pozitív visszajelzéseket kapott a más felületein megosztott közlekedéssel kapcsolatos játékos tartalmakkal kapcsolatban, ezért hozták létre a videómegosztó oldalon is az oldalukat, így az utazók, amíg a buszmegállóban várnak, nézhetik a cég TikTok videóit. Az érdeklődők számára szórakoztató videókkal és több játékkal is szeretnének majd előrukkolni.




Ezeket olvastad már?
Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás