RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





Lezárások várhatóak a belváros szívében, a NAV-nak meg ma kell bevallanunk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.12.
VI. kerület NAV nap lezárás ez lesz ma hírek belváros

A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, merre várhatók lezárások a városban, mit ne felejtsenek el az egyéni vállakozók és milyen magyar futballtörténeti eseményt ünneplünk ma.

Filmforgatás miatt lezárják a fél belvárost

Jelentős forgalmi változások nehezítik a mai nap során a közlekedést a belvárosban. Filmforgatás miatt hétfő reggel 6:00-18:00-ig lezárják a VI. kerületi Lázár utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dalszínház utca között valamint a Bajcsy-Zsilinszky közt az Ó utca és a Lázár utca között . Változás várható a kisföldalatti menetrendjébe is: 9:30-12:30 között az M1-es metró a Mexikói út felé az Operánál nem áll meg, a kimaradt szakaszon pótlás nem várható. A police.hu hírei szerint egészen hétfő éjfélig tilos megállni a Lázár utca 2-6. és 4-14. előtt, a Bajcsy-Zsilinszky köz és az Ó utca elején.

Fotó: Shutterstock

Fizetünk a NAV-nak

A mai nap végéig kell megtenniük a kötelező havi bevallást a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adókról, járulékokról és egyéb adatokról, valamint a szakképzési hozzájárulásról bevallani az egyéni vállalkozóknak és társaságoknak a NAV-felé. A további bevallásokról, adatszolgáltatásokról és befizetésekről a www.nav.gov.hu oldalán tájékozódhat.

Fotó: Kelet-Magyarország/Pusztai Sándor

Ma adják át az utolsó Nobel-díjat

A 2020-as közgazdasági Nobel-díj nyerteséért izgulhatunk a nap során. Pénteken a Nobel-békedíjat a Világélelmezési Programnak (WFP) ítélte oda 2020-ban a Svéd Királyi Akadémia és az azzal járó 345 millió forintnyi svéd koronát. Az indoklás szerint a WFE jelentős szerepet játszik a harmadik világ élelmezésében, illetve hogy az éhínséget ne lehessen háborús fegyverként használni a világban.

Fotó: AFP

118 éves a magyar válogatott

1902-ben, ezen a napon játszotta a magyar labdarúgó-válogatott az első hivatalos mérkőzését Bécsben. A csapat kapitánya Hajós Alfréd, olimpiai bajnok úszó volt. A meccsen 5:0-ra kikaptunk az osztrákoktól, ám azóta számos sikert ért el a hazai foci.

Forrás: Közkincs

Tovább tart a HÉV-karbantartás, éjjel nem lesz 6-os villamos

  • Újabb egy hétig folytatódnak a H6-os HÉV karbantartási munkálatai. A járat vasárnap üzemzárásig Ráckeve és Szigetcsép között nem közlekedik, a szerelvények rövidített útvonalon járnak, Közvágóhídtól Szigetcsépig. Szigetcsép H és Ráckeve H között pótlóbusszal lehet utazni, mely érinti Szigetszentmárton-Szigetújfalu H megállóhelyet is.
  • Éjszakai karbantartás miatt a 6-os villamos helyett hétfő 23:40-és kedd 4:20 között a teljes vonalon pótlóbusz jár. A Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között közlekedő combinók helyett egész éjszaka pótlóbusz jár, mely a közút mentén kijelölt megállókat érinti. A járat a Margitszigetnél a Széll Kálmán tér felé nem áll meg.
  • Építkezés miatt másik útvonalon közlekedik a hónap végéig a 176 E jelezésű autóbusz. A járat nem érinti a IV. utca, a Hősök tere, a XVII. utca, a Tarack utca és a Gyöngytyúk utca megállókat, a busz az Örs vezér tere felé a Liget soron és a Cinkotai úton át közlekedik. A Gyöngytyúk utcai megállót a 276E autóbusz, illetve a 998-as éjszakai járat se érinti.
  • Az M3-as metró a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között továbbra sem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. Fontos változás, hogy November 6-ig az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák megállókon nem áll meg. A 9-es és az M30-as autóbuszt, illetve a 72-es és a 73-as trolibuszt ajánljuk.
  • Október 30-ig több megállót nem érint a 199-es busz Kispesten. A járat közúti építkezés miatt terelve közlekedik, nem érintve a Kossuth Lajos utca, a Pincér utca, az Áchim András utca és az Ady Endre úti megállókat. A busz a Kossuth Lajos utca - Ady Endre út - Vas Gereben utca útvonalon közlekedik, így a Hofherr Albert utca térségét sem érinti.




  • Ezeket olvastad már?
    Nyárból a télbe: ijesztő, ami a hét további részében ránk vár

    Nyárból a télbe: ijesztő, ami a hét további részében ránk vár

    Kis híján egy fiatal életébe került a papírsárkány-reptetés Maroskeresztúron

    Kis híján egy fiatal életébe került a papírsárkány-reptetés Maroskeresztúron

    Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

    Kaszásdűlő: Bús Balázs felszámolná a "csőerdőt!"

    Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

    Borzalom: súlyosan bántalmazott csecsemőt vittek a szombathelyi kórházba, az édesanyja tehette

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás