RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit





A Metropol összeszedte, mik a nap legfontosabb történései, mi változik a BKK menetrendben és mire figyeljen a Black Friday-en.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.10.
város ez lesz ma november 10 közlekedés

Júliusig áll a Széll Kálmán tér

Teljesen felborul jövő nyárig Buda legforgalmasabb terén a közlekedése, ugyanis építkezés miatt lezárták a Széll Kálmán tér mellett a Várfok utcát, a Vérmező út és a Krisztina körút között. A munkálatok alatt a 16-os, a 16A, a 21-es, a 102-es, a 116-os, a 139-es, a 140-es, a 140A és a 21A autóbusz, illetve a 916-os éjszakai járat terelve közlekedik, nem érintve a Széll Kálmán tér M megállót. A munkálatok 2021. július 15., csütörtökig tartanak.

Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Keret: Hol keressük a buszokat?

• A 16-os, a 16A autóbuszra a budai vár felé az Ostrom utcában a Széna tér után, a 116-os autóbuszra a Fény utcai piac felé a Vérmező úton a Széna tér előtt, a budai vár felé pedig az Ostrom utcában a Széna tér után lehet felszállni.

• A 21-es és a 21A autóbuszra Csillebérc, illetve Normafa felé a Széna téren a Hattyú utcánál újonnan létesült megállóban és a Krisztina körúton az 5-ös autóbusz megállójában lehet felszállni.

• A 102-es, a 139-es, a 140-es és a 140A autóbusz a Széll Kálmán tér Margit körút felőli oldalán a Dékán utca előtti megállóból indul.

• A budai vár felé közlekedő 16-os, 16A, 116-os és 916-os autóbusz Mátray utca megállóját már áthelyezték az Ostrom utcába, a nagykövetséggel szembe.

Egészséges közlekedés

Kerékpáros metrópótló kampánnyal indítja a reggelt a Magyar Kerékpárosklub a Kálvin téri MOL Bubi állomásnál reggel 7:30-tól. A szervezet a belvárosi szakaszon is szeretné bemutatni, könnyebb és biztonságosabb vírushelyzetben is két kerékre pattanni, ahogy ezt már korábban is hirdették. Közben téli álomra megy a Mol Bubi, a közbringa rendszer megújulása miatt csak november 29-ig használhatjuk az almazöld járgányokat.

Fotó: Metropol

Tegyünk a cukorbetegség ellen!

Egész hetes online rendezvénysorozattal hívja fel a figyelmet a diabétesz kezelésére és megelőzésére az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Az internetes programok mellett a MOM Park Bevásárlóközpontban élőben fognak bejelentkezni hazai hírességek tanácsokkal, talkshowkkal, valamint az alapítvány munkatársai ingyenes szűrést tartanak az itt megjelenő érdeklődőknek. A részletes programról az www.egycseppegeszsegfeszt.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Így tartsa fenn a normál vércukorszintjét

  • Naponta ötször egyen
  • Sportolj! A rendszeres testmozgás fogyaszt és segít a vércukorszint stabilizálásában.
  • Egyen minél több nyers zöldséget, amely rostokhoz, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz juttatja a szervezetét.
  • Napi egy-két teáskanál fahéj elfogyasztása segít megakadályozni a vércukorszint hirtelen megemelkedését.
  • Rendszeresen egyen céklát. Csökkenti a vérnyomást, ami különösen fontos a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél.
  • Fekete hónap

    Mától egészen november végéig akcióznak a legnagyobb üzletláncok a november 27-i Black Friday előtt. A hatalmas leértékelésekkel kecsegtető reklámokat azonban érdemes jobban elolvasnunk, mielőtt esztelen költekezésbe kezdenénk.

    Fotó: Shutterstock

    Mire figyeljünk?

  • Karácsony előtt megsokszorozódnak a kamu oldalak
  • Fizetés előtt mindig bizonyosodjunk meg arról, hogy biztonságos az adott oldal. Keressünk kontaktot, hivatalos címet.
  • Figyeljen a rejtett költségekre, úgymint a garancia vagy a szerviz költség.
  • Ha a fizetési lehetőségek között szerepel az utánvétes opció, mindig válasszuk azt.
  • Metróbuszok lepik el Budapestet, a város szélén több járat megállója kimarad

  • Nem közlekedik az M3-as metró a Lehel tér és a Nagyvárad tér között, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak 2022 év végéig. A kimaradt szakaszon Az M14-es pótlóbusz igénybevételét ajánljuk. A közlekedés az 1M, 2M-es villamosok, 72M, 73M, 79M-es trolibuszok és a 254M autóbusz könnyíti meg.
  • Terelve közlekedik a 36-os és a 135-ös autóbusz. A járatok mindkét irányban terelt útvonalon, Pesterzsébet, Pacsirtatelep érintésével közlekednek. A 135-ös a Szent László utca és az Erzsébeti temető megállót, a 36-os az Előd utca, a Vörösmarty utca, az Erzsébeti temető és a Szent László utca megállókat nem érinti november 16-ig.
  • Építkezés miatt terelve közlekedik a 133E autóbusz, nem érintve a Szent Gellért tér - Műegyetem M megállót Újpalota, Nyírpalota út felé. A járat a Bartók Béla úton a 7-es autóbusz Szent Gellért tér - Műegyetem M megállójában áll meg. A BKK egyelőre nem tudja, meddig tartanak a felújítási munkálatok.
  • Közúti építkezés miatt módosított útvonalon közlekedik a 219-es busz. Az autóbusz az Iglice utca / Jutas utca és az Ürömhegyi út / Jutas utca között nem megy. Az autóbusz Aranyhegy térségében csak az Iglice utca / Jutas utca felszállópontig jár novembert 14-e üzemzárásig. A kimaradt megállóknál nincs pótlóbusz.
  • Közúti építkezés miatt közel egy hónapra megváltozik a XXI. kerület déli részének közlekedése. Csütörtök déltől a 279-es és a 279B autóbusz Bányató út megállóját áthelyezték a Csepeli úton a Bányató út előtt kijelölt ideiglenes megállóba. A csere egészen november 27-e reggel 8:00-ig tart majd.




  • Ezeket olvastad már?
    Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

    Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

    Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

    Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

    Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

    Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

    Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

    Újabb botrány a HÉV-en: úgy megijedt Anna, hogy a következő megállónál lemenekült a szerelvényről

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás