RETRO RÁDIÓ

Kezdődik a lomtalanítás a XVIII. kerületben, így helyezzük ki a nagydarabos szemeteket





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, az évfordulókat és az aktuális közlekedési infókat. Kell-e esernyőt vinnünk magunkkal, és melyik kerületekben folytatódik a lomtalanítás?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.07.
ez lesz ma

Még két napig esni fog az eső

Ma az ország több területén számítani kell esőre. Ezért már indulás előtt érdemes egy hosszabb kabátot vagy egy esernyőt magunkhoz vennünk. A szél gyakran élénk, többfelé erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12–20 fok körül alakul, a tartósan csapadékos tájakon lehűlésre kell számítani, a szárazabb területeken viszont melegebb idő várható.

Kezdődik a lomtalanítás a XVIII. kerületben

Mától október 20-áig tart a lomtalanítás a XVIII. kerületben. Az elszállítandó nagydarabos szemeteket – amelyek közé nem kerülhet kommunális szemét – este 6 óra után úgy kell kihelyezni, hogy az ne akadályozza az autós és a gyalogos forgalmat.

A fővárosi lomtalanítás további menete

  • VI. kerület: október 8–9.
  • XXIII. kerület: október 25–28.
  • VII. kerület: november 5–6.
  • Ma kezdődik a lomtalanítás a XVIII. kerületben (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

    Véradás lesz Újpalotán

    Ma 12–18 óra között a Magyar Vöröskereszt várja a véradókat a Pólus Centerben. Azok a 18 és 65 év közöttiek adhatnak vért, akiknek a testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot. A véradáshoz vigyük magunkkal személyi igazolványunkat, lakcímkártyánkat, illetve taj-kártyánkat.

    Változik a közlekedés a XVII. kerületben

    Felújítási munkálatok miatt ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani Rákosmentén. Lezárják ma este 21 órától holnap hajnal 5-ig a XVII. kerületben, Rákoshegyen a 120-as számú vasútvonal 64+76 szelvényében a Ferihegyi utat keresztező vasúti átkelő területét.

    (Fotó: MTI/Zih Zsolt)

    Boldog születésnapot, Halász Judit!

    Ma ünnepli 79. születésnapját Halász Judit Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Közel 40 filmben és számtalan tévéjátékban szerepelt. Számos lemeze jelent meg, amelyeken nemcsak énekel, hanem mesét és verset is mond.

    Október 10-én tartják a Komposztünnepet

    A hét utolsó napján tartják a Komposztünnepet, amelyhez a Nébih mellett idén társszervezőként csatlakozik a Galgamenti Népfőiskola és a Humusz Szövetség is. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-hulladék csökkentésére, illetve hogy annak jelentős része komposztálással csökkenthető. Hazánkban a háztartási élelmiszerhulladék-mennyiség fejenként 68-ról 65 kilogrammra csökkent 2016 és 2019 között. Ehhez a kormányzati kezdeményezésre létrehozott, idén 5 éves Maradék nélkül! program is hozzájárult.

    A tisztes munkát ünnepeljük!

    2008 óta minden évben ezen a napon ünnepeljük a Tisztes munka világnapját. A jeles napot a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség kezdeményezte, és céljuk, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy munkavállalók tízmilliói dolgoznak tisztességtelen munkafeltételek, olykor embertelen körülmények között.





    Ezeket olvastad már?
     Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

    Sára Botond Pikó Andrásnak: visszafizetjük a parkolási Pikó-sarcot, nem kommunikálni kell, hanem cselekedni!

    Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

    Sokkot kaptak a kirándulók: emberi maradványokra bukkantak a népszerű strandon

    Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

    Halott férfit tolt be a bankba egy nő: felháborító, mire készült – Videó

    Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

    Hűha: népszerű fürdőhelyen estek egymásnak a szerelmesek

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás