RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma! Mutatjuk a nap legfontosabb történéseit





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, hogy hol tart a Keleti pályaudvar utascentrumának felújítása, és milyen közlekedési változásokra kell számítani a Belvárosban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.29.
június 29.

Fontos fázisához érkezett a Keleti utascentrumának felújítása

Megfelelő ütemben zajlik az új utaskiszolgáló rész építése a Keleti pályaudvaron. A régi lépcsőket, a pénztárakat és a pincehelyiség megszűnő falait elbontották, ezután megtörtént a mozgólépcsők és a liftakna süllyesztékeinek a kitűzése. A rekonstrukció többek között a pinceszinti tartófalak szigetelésével, illetve talajmegerősítéssel folytatódik. Az utascentrum korszerűsítése tavaly március közepén kezdődött el, amelyek közül a legfontosabb a lépcsők bontása volt, miután ez műemlék jellegű, így a gránit és márvány burkolatok eltávolítását óvatosan kellett végezni. Emellett eltűnt a helyszínről az építkezési törmelék is, így a munkák folytatódhatnak tovább. Az új utascentrumot az utasok az idei év második felében vehetik majd birtokba.

Ezzel folytatódnak a Keleti munkálatai:

A munkálatok a pinceszinti tartószerkezeti falak utólagos szigetelése injektálással, ezzel párhozamosan elkezdődnek a talajmegerősítési, alapozási munkák JET-Grouting technológiával. Ezután leterítik az aljzat kavicságyazatát, majd tömörítik azt.

Lassan újra visszakapják az utasok a Keleti utascentrumát Fotó: MTVA/Róka László

Forgalomkorlátozások a Belvárosban

Biztosítás miatt ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani az V. kerületben. A korlátozások egészen július 13-ig tartanak, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri az arra közlekedőktől, hogy ne a megszokott közlekedési rend szerint közlekedjenek és indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről.

Tilos megállni!

  • 2021. június 29-én 20 órától 2021. július 1-én 18 óráig,
  • 2021. július 5-én 20 órától 2021. július 6-án 18 óráig,
  • 2021. július 7-én 20 órától 2021. július 8-án 18 óráig,
  • 2021. július 12-én 20 órától 2021. július 13-án 18 óráig az V. kerületben a Nagy Ignác utca mindkét oldalán, az Alkotmány utca és a Szalay utca között.
  • Ma van Péter-Pál napja, ekkor kezdődött az aratás

    Ezen a napon ünnepeljük Péter-Pál napját, amely egyben az aratás kezdete is. Szent Iván napján a rozs, Péter-Pál napján a búza válik vágáséretté. Ez a nap egyben dologtiltó nap is volt, és sokszor csak egy jelképes suhintással jelezték a munkák kezdetét. Ilyenkor az aratáshoz használt eszközöket megáldották.

    14 éve vesszük kezünkbe az Iphoneokat

    Ezen a napon vásárolhattuk meg először az első Ipone telefont, amelyből azóta már rengetek típus készült. Az első modellt Steve Jobs 2007. január 9-én mutatta be a Macworld konferenciáján. Az Iphone 12 / 12 Mini, Pro / 12 Pro Max gyártása tavaly október végén kezdődött el és jelenleg is tart.

    Csepelen folytatódik a szúnyogirtás

    A mai napon számos település mellett a Csepel-szigeten is szúnyoggyérítési munkálatokat végeznek. A kijuttatott vegyszer emberekre, melegvérű állatokra, növényekre ártalmatlan. A kezelések pontos időpontja a Katasztrófavédelem és az érintett települések honlapján elérhető. A Katasztrófavédelem tavasszal végezte a lárvairtást, június elején pedig a kifejlett szúnyogok elleni kezelések is megkezdődtek.





    Ezeket olvastad már?
    Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

    Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

    Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

    Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban - GALÉRIA!

    Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

    Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

    Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

    Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás