Ki nem találnád, hogy hány éve mutatták be a világ legismertebb rockoperáját!





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, az évfordulókat és az aktuális közlekedési infókat. Kiderül, hogy mikor mutatták be a Jézus Krisztus szupersztárt, és hogy mire kell számítania annak, aki a kisvasúttal szeretne utazni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.12.
ez lesz ma

1971-ben, 50 éve ezen a napon mutatták be a New York-i Broadway-n Andrew Lloyd Webber és Tim Rice művét, a Jézus Krisztus szupersztár című rockoperát. A Jézus Krisztus Szupersztár Jézus életének utolsó pár napját mutatja be, Júdás tragikus alakjára összpontosítva. Zenéjét, melyet Andrew Lloyd Webber szerzett, a mű bemutatójára már mindenki megismerte, szerette és dúdolta. A dalok dupla lemezen is megjelentek és az alkotás milliós példányszámeladást ért el és Grammy-díjat is kapott. A bemutató után New Yorkban később háromszor, 1977-ben, 2000-ben és 2012-ben is újra bemutatták. A Jézus Krisztus szupersztárt Magyarországon is meg lehetett tekinteni a 80-as években a Rock Színházban, az előadásból lemez is készült 1986-ban, amelyet a Főnix Stúdióban rögzítettek, olyan színészek közreműködésével, mint a Sasvári Sándor, Makrai Pál, Vikidál Gyula, Nagy Anikó, Gregor József, Deák Bill Gyula.

A New York-i Broadwayn mutatták be először (Photo by Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP)

Karbantartást végeznek a Gyermekvasúton

Ma és holnap pályakarbantartás miatt a Gyermekvasút vonatai rövidített útvonalon csak a vonal felső szakaszán, Szépjuhászné és Széchenyihegy között közlekednek. Emiatt ideiglenes menetrend lép életbe a kisvasúton, de a szerelvények továbbra is óránként közlekednek. A karbantartás ideje alatt kicserélik a Hárshegy állomás egyik váltóját, egy új és modernebb rendszerű kitérőre.

November közepéig nem jár a fogaskerekű sem

Karbantartás miatt nem jár a 60-as jelzésű fogaskerekű november 16-ig. Ezért pótlóbusszal lehet közlekedni a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megállók között, a pótló járat a Művész út megállót csak a Széchenyi-hegy felé érinti. Az Orgonás és az Esze Tamás iskola megálló a Szent János Kórháztól a Pethényi útig közlekedő 60A, vagy az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) megállóig közlekedő 60B pótlóbusszal érhető el.

A Wembley-ben lép pályára a magyar válogatott

Ma este 20.45-kor Londonban játszik világbajnoki selejtezőt a csoportjában jelenleg 10 ponttal a 4. helyen álló magyar labdarúgó válogatott. A magyarok legutóbb szombaton játszottak és kaptak ki Albániától hazai pályán.

20:45-kor lép pályára a magyar válogatott a Wembley-ben Photo by MATTHEW CHILDS / POOL /AFP

 





Ezeket olvastad már?
Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a Spar

Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a Spar

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás