RETRO RÁDIÓ

Ez lesz ma – Erre figyeljen kedden!





Több helyen lesz áramszünet és a BKK járatai közül is több más útvonalon jár. A Metropol összeszedte, mire érdemes ma figyelni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.15.
ez lesz ma

Ma még befizethetjük az iparűzési-adó előleget

Ma éjfélig fizethetik be a vállalkozások az iparűzésiadó-előleget. Az adófajtát évente kétszer kell fizetni: a naptári év szerint adózóknál március és szeptember 15-éig. Idén csak azoknál alkalmazható a megszokott számítási mód, akik szeptember 15-ig benyújtják a 2019-es iparűzési adó bevallásukat. Nekik az önkormányzatok a szokott rend szerint fogja kivetni a szeptemberi előleget. Akik csak szeptember 15-e után zárják az évet, még a 2018-as év alapján számolják ki az iparűzési adót.

 

Melegvíz- és áramkimaradás több helyen

fotó: shutterstock

Több helyen dolgozik ma a Főtáv. Emiatt melegvíz, gáz és fűtéskimaradás lesz a Tornavár utca 12.-ben (6-20 óráig), a Kassák Lajos utca 37-ben (8-18 óráig) és a Nyár utca 43-ban (10-13 óráig). Utóbbi helyen áramszünet, a Kassák Lajos utcában pedig útfelbontás is lesz emiatt. Az érintett épületek listája megtalálható a fotav.hu weboldalon.

 

Megváltozott a vonatok menetrendje

  • Nagymaros és Szob között egy vágányon közlekednek a vonatok, emiatt módosul a menetrend és hosszabb lesz a menetidő. Október 15-ig Nagymaros és Szob között néhány járaton pótlóbuszok járnak.
  • A Nyugati tetőszerkezetének felújítása miatt december 4-ig egyes ceglédi és a záhonyi-nyíregyházi vonat közlekedése megváltozik.
  • A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon szeptember 25-ig módosított menetrend szerint járnak a vonatok.
  •  

    Erre figyeljen, ha BKK-val közlekedik

  • Tovább folyik a metrófelújítás: November 6-ig továbbra sem áll meg az M3-as metró az Arany János utca, a Ferenciek tere, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák megállókon. A metró Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár. Innen Kőbánya-Kispestig pótlóbusz közlekedik.
  • Itt nem jár a 2-es és a 24-es villamos: Folytatódnak a munkálatok a 2-es és a 24-es villamos vonalán, emiatt a két járat a Haller utca / Soroksári út és a Közvágóhíd között továbbra sem nem közlekedik. November 7-ig a 223M, a 23-as, a 23E, az 54-es és az 55-ös autóbuszok nem érintik a Haller utca / Soroksári út megállót
  • Elterelnek több buszjáratot: Október 30-ig terelve közlekedik a 199-es autóbusz, így nem érinti a Pincér utca, a Garázs utca, a Hofherr Albert utca és az Áchim András utca megállót. Október 11-ig szintén elterelt útvonalon jár a 36-os busz, így nem áll meg az Előd és a Vörösmarty utcákban. Itt a 135-ös sem áll meg.
  • Csak a Lehel térig jár a 14-es villamos: Tegnap óta rövidített szakaszon jár a 14-es villamos. A járat Angyalföld vasútállomás és Káposztásmegyer, Megyeri út között nem közlekedik. Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak felé a Gyöngyösi utca megállótól, Káposztásmegyerről pedig a Tél utca / Pozsonyi utcáig villamospótló autóbusszal lehet utazni.
  • Elkerülik a buszok a Zrínyi utcai megállót: Szeptember 30-án estig a 88-as, a 173-as és a 88A autóbusz, illetve a 972-es és a 972B éjszakai járat terelve közlekedik, nem érinti a Zrínyi utca megállót. Az autóbuszok Törökbálinton terelve, a Meredek utca - Szent István utca útvonalon járnak, ezért a Zrínyi utca megálló helyett a 140-es járat Ady Endre utca nevű megállóhelyét érintik.




  • Ezeket olvastad már?
    Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

    Hátborzongató: regisztrált szexuális ragadozó próbált elrabolni egy kisfiút az iskolából – videó

    Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

    Kocsis Máté: a Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

    Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

    Egerek és patkányok tartják rettegésben ezt a budapesti környéket - A helyiek közegészségügyi vészhelyzettől tartanak - Fotó!

    Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

    Szelfit készített a 13 éves fiú, miután 40 késszúrással végzett anyjával

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás