RETRO RÁDIÓ

Ha eddig nem is, most biztosan érdemes letölteni a BudapestGO-t!





A Metropol összeszedte, hogy miért érdemes letölteni a BKK alkalmazását, de emellett azt is megmutatjuk, milyen programokat tartogat a hétvége.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.10.
III. kerület VII. kerület VIII. kerület XII. kerület XIV. kerület XIX. kerület ez lesz ma

Most frissítse a BudapestGO alkalmazást, mert megújult!

Már elérhető a Telebusz és a Telefogas szolgáltatás is az új verzióban, de az applikáció tartogat meglepetéseket a kerékpárosoknak is. Ismét hasznos funkciókkal bővült a BKK alkalmazása, a BudapestGO, amelyet eddig már több mint 1 millióan töltöttek le. Az új app február 14-én indult el, és azóta már számos hasznos dolog került bele, többek között a jegyvásárlási lehetőség is. Akik szeretnék az újításokat elérni, azok mindenképpen frissítsék az alkalmazást.

 

Már a kerékpárosok is valós idővel számolhatnak a BudapestGO alkalmazásban Fotó: BKK

Bringabarát lett az alkalmazás

Sok újdonságot tartogat a BudapestGO a kerékpárosok számára, akik még pontosabban tudják a szükséges menetidőt kiszámolni. Az applikáció ugyanis figyelembe veszi az emelkedőket és a különböző útvonaltípusokat, sőt olyan dolgokat is be lehet állítani, mint például az emelkedők kikerülése, vagy a kifejezetten kerékpárosbarát útvonal beállítása. Az útvonaltervben látható még,

  • hogy mekkora lejtő vagy emelkedő várható,
  • hogy autómentes-e a kerékpársáv,
  • illetve hogy az úttest mentén kell haladni, esetleg kis vagy közepes forgalmú utcán kell tekerni.
  • A BudapestGO-ban kérhetünk magunknak buszt vagy fogaskerekűt

    Az applikáció másik újítása, hogy meg lehet rendelni a Telebusz szolgáltatást, továbbá a Telefogas révén elérhető a fogaskerekű is. Ezek a járatok csak akkor közlekednek és csak akkor állnak meg, ha azt az utas előre a megállóban megrendeli. A szolgáltatást online, valamint telefonról továbbra is igénybe lehet venni.

    Kétnapos leállás a CIB Banknál

    Június 11–13 között több órán keresztül nem lesznek elérhetőek a pénzintézet bizonyos szolgáltatásai. A leállásra az informatikai rendszer fejlesztése miatt kerül sor.

    Időszakos leállások lesznek a CIB Banknál Fotó: Shutterstock

    Szombat 2:55 órától 5:00 óráig és hétfőn 00:00 órától 2:00 óráig:

  • nem lesz elérhető a CIB Internet Bank, a CIB Bank Online, a CIB Bank Mobilalkalmazás, az eBroker, a Business Terminal és a CIB Business Online, emiatt nem lesz elérhető az online bankkártyás vásárlások jóváhagyása a CIB Bank Mobilalkalmazáson keresztül sem,
  • korlátozottan működik majd a CIB24 telefonos ügyfélszolgálata, de a bankkártyaletiltás lehetősége ebben az időszakban is biztosított lesz;
  • nem lesz elérhető a CIB internetes kártyaelfogadás (eCommerce) szolgáltatás.
  • Fennakadások lehetnek szombat 15:00 órától 18:00 óráig és vasárnap 9:00 órától 12:00 óráig:

  • az Internet Bank,
  • a Bank Online,
  • a mobilalkalmazás,
  • eBroker,
  • Business Terminal,
  • a Business Online és
  • az online bankkártyás vásárlások jóváhagyása a bank mobilalkalmazásán keresztül.
  • Rövidített útvonalon jár a H6-os HÉV hétvégén

    Karbantartás miatt június 11-én és 12-én a ráckevei HÉV rövidített útvonalon, csak Soroksár, Hősök tere és Tököl, illetve Ráckeve között jár. A kimaradó szakaszon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

    Újabb járaton kell elöl felszállni!

    Szombattól hétvégente a 85-ös autóbuszon első ajtós felszállási rend lép életbe, akinek nincs jegye, a járművezetőnél emelt áron tud vásárolni.

    Esélyegyenlőségi napok a Városligetben

    Június 10–11 között szórakoztató programokkal várják a látogatókat a városligeti Millennium Házában. Az eseménnyel a sajátos nevelési igényű és a tartósan beteg gyermekekre szeretnék felhívni a figyelmet.

    Fontos célkitűzés az esélyegyenlőség megvalósulása MTI Fotó: Rosta Tibor

    Veszélyes hulladékot gyűjtenek a XII. kerületben

    Június 11-én 8–12 óra között a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodájának Tamási Áron utca 51. szám alatt található parkolójában adhatók le a veszélyes hulladékok, kivéve az azbeszttartalmú ócskaságokat.

    Indul a hétvégi programkavalkád

    A hétvégét ismét nem érdemes a négy fal között tölteni, ugyanis rengeteg programlehetőséget kínál a főváros. A főképp gasztronómiai és kulturális események között mindenki könnyedén megtalálhatja a számára legérdekesebbet.

    Kispestet ünnepeljük!

    Szombaton és vasárnap tartják a Kispesti Városünnepet, a Templom téren. Az idén tizenharmadik alkalommal megrendezésére kerülő programsorozat Kispest várossá nyilvánításának 100. évfordulóját is ünnepli. A rendezvény sztárfellépői a Kelemen Kabát és az Alma együttes.

    Kórusok Éjszakája

    Szombaton idén 10. alkalommal rendezik meg a Kórusok Éjszakáját a Palotanegyedben, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy énekelni bárhol és bármikor jó. Az est folyamán 5 koncerthelyszínen 17 kórus lép majd fel különböző műfajokban.

    Törőcsik Marira emlékeznek Óbudán

    Ma és holnap először rendezik meg Óbudán a Körhinta Filmfesztivált, amely a magyar filmművészet egy-egy meghatározó alakjával foglalkozik. Idén Töröcsik Marira emlékeznek az egész napos, éjszakába nyúló filmvetítéseken és a kerekasztal-beszélgetéseken.

    Törőcsik Mari színművész Fotó: MTI/MTVA/Zih Zsolt

    Piknik a XI. kerületben

    Szombaton 14 órától tartják a IV. Gárdonyi Pikniket a Gárdonyi téren hangulatos koncertekkel, workshopokkal, kiállításokkal és társasjátékozással.

    Magyarország–Németország meccs a Puskásban

    Szombaton hazai pályán lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a németek ellen a Nemzetek Ligája 3. fordulójában. A meccsre az összes jegy elkelt.

    Szombaton újra pályára lép a magyar labdarúgó-válogatott, ráadásul a Puskásban Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

    Nehéz nap vár az autósokra szombaton

    Szakaszos lezárásokra és megállási tilalomra kell számítani péntek reggeltől egészen hétfő estig a VII., VIII. és XIV. kerületben. Részleteket erről a rendőrség honlapján olvashatnak.

    VII. Budapest Sup Fesztivál

    Június 11-én 11 órától tartják a Budapest Sup Fesztivált a Duna közepén. Az eseményre elsősorban a természetet kedvelőket és az új sportolási lehetőségre nyitottakat várják.

    Úszónap Kőbányán

    Holnap 9–12 óra között rendezik meg az Úszónapot a X. kerületben, az Újhegyi uszodában. A rendezvény ingyenes. A cél az, hogy minél nagyobb távot ússzanak le a résztvevők Kőbányáért.

    Vasárnap lenne 79 éves Benkő László

    Az Omega korábbi billentyűse június 12-én ünnepelné 79. születésnapját. A zenész hosszan tartó betegség után 2020. november 18-án, 77 évesen hunyt el.

    Benkő László Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

     





    Ezeket olvastad már?
    Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

    Húsvét: Így változik a gyógyszertárak nyitvatartása

    Tragédia: kigyulladt az idősek otthona Ököritófülpösön, egy ember meghalt

    Tragédia: kigyulladt az idősek otthona Ököritófülpösön, egy ember meghalt

    „Azt hittük, hogy káprázik a szemünk” - tavaszi Mikulás járja Újbudát

    „Azt hittük, hogy káprázik a szemünk” - tavaszi Mikulás járja Újbudát

    Baltimore-i hídszerencsétlenség: szomorú fordulat, újabb holttesteket találtak

    Baltimore-i hídszerencsétlenség: szomorú fordulat, újabb holttesteket találtak

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás