Jó hír az autósoknak! Tovább csökken a benzin ára





A Metropol összeszedte a nap legfontosabb eseményeit, többek között, hogy milyen idő vár ránk az elkövetkezendő időszakban, és hogy mely kerületekben irtják a szúnyogokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.11.
árcsökkenés

Ma is nagyon meleg lesz, de a java csak ezután jön!

Újra itt a kánikula. Több megyében már tegnap citromsárga riasztást adtak ki a hőség miatt, azonban a java még hátravan a szakértők szerint. Csapadékra csak az ország északi felén elszórtan kell számítani, ott kialakulhatnak záporok, illetve zivatarok. Napközben többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugatira, északira forduló szél. A nagy meleg ellenére frontra nem kell számítani, de görcsös fejfájások, illetve vérnyomás-ingadozások, valamint fáradékonyság napközben jelentkezhet az arra érzékenyeknél. A maximumértékek 29–34 °C között alakulnak majd. A mostani hőhullám nem lesz annyira durva, mint a korábbiak, ahol volt olyan nap, mikor negyven fog felé ment a hőmérő, de főleg a hét második felében tartósan 35 fok feletti értékeket mérhetünk, a déli országrészben még ennél is melegebb lehet.

Így védekezzünk a nagy meleg ellen

  • Délelőtt 11 és délután 15 óra között kerüljük a tűző napot
  • Ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre
  • Együnk könnyed ételeket
  • Öltözzünk lazán, kerüljük a sötét ruhákat
  • Újra csökken a benzin ára!

    Mától ismét kevesebbet kell fizetnünk az üzemanyagért. Az árváltozás jelentős lesz, ugyanis a benzin 4, a gázolaj 5 forinttal lesz majd olcsóbb a hazai kutakon, így a benzinért 448 forintot, a gázolajért 442 forintot kell fizetni literenként. A történelmi csúcs után most úgy néz ki, hogy az elkövetkezendő időben jelentősen csökkeni fognak az üzemanyagárak.

    Újra csökken a benzin ára Fotó: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló

    Három kerületben is szúnyoggyérítés lesz

    Zuglóban, Pesterzsébeten és Csepelen is a mai napon irtják a szúnyogokat. A XX. és a XXI. kerületben a napnyugta utáni órákban, míg a Városligetben 03.00–03.40 között végzik a vérszívómentesítést. Rossz idő esetén mindhárom városrészben holnap vagy pénteken végzik el a műveletet. Zuglóban és Pesterzsébeten földi úton, míg Csepelen légi irtás keretében gyérítik a vérszívókat. Mindhárom önkormányzat azt kéri a lakóktól, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján gyűjtsék be vagy takarják le.





    Ezeket olvastad már?
    Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

    Örülhetnek a magyarok: árzuhanást jelentett be a SPAR

    Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

    Rendkívüli: holttest Szentesen, végrehajtót késelhettek halálra

    Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

    Hihetetlen dolog derült ki az elkövetkezendő napok időjárásáról

    Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

    Kész csoda: három és fél méteres aligátor szájából menekült meg a gazdi

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás