RETRO RÁDIÓ

Az éjjel ma mikor ér véget? Hatalmas szurkolótáborrá változik ma Budapest





Focilázban ég az ország, ma este a magyarok ellenfele: Ronaldo és Portugália! Délután tízezres szurkolói menet a Hősök teréről, este telt ház a Puskás Arénában - éjjel pedig fieszta?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.15.
XIV. kerület örömteli várakozás

Ma este 18 órakor a Puskás Arénában, Portugália ellen kezdi meg Eb-szereplését a magyar válogatott. Természetesen óriási várakozás előzi meg a találkozót. A stadionba 67 ezer néző várnak, de gyanítható, hogy az egész város a feje tetejére áll a mérkőzés estéjén. Lapunk összeszedte a legfontosabb szurkolói információkat a mérkőzéssel kapcsolatban. Bár nem a magyar válogatott az esélyes, a Metropol kérdésére többen elmondták, bizony meglepetést várnak a magyar labdarúgóktól.

2016-os Eb-hez hasonlóan, idén is tapintható lesz a feszültség (Fotó: Nemzeti Sport)

Bizakodó a magyarok szurkolók többsége

János: „Szerintem meglepetést okozunk és nyerünk 2-1-re. Sajnos nem jutottam belépőhöz, de otthonról szurkolni fogok a fiúknak”.

(Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Csilla: „Otthonról a családommal követem a mérkőzést, ami szerintem papírforma lesz. Nyernek a portugálok 2-1-re”.

(Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Zsolt: „Én a Balatonon fogom követni a mérkőzést és úgy érzem 2-0-ra megverjük a portugálokat, bár fogadni nem mernék rá”

(Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Fogadási dömping várható

Közel hét és félszeres oddsot kínálnak a fogadóirodák a meglepetéssel felérő magyar sikerre, míg a portugálok győzelmére másfélszeres a szorzó. Az első magyar mérkőzésre közel 150 fogadási lehetőséggel készülnek a fogadóirodák. Lapunk érdeklődésére az egyik fővárosi lottózóban elmondták: a fogadók nagyon óvatosak; hétfő délig náluk még nem érkezett fogadás a magyar–portugálra. – Kivárnak a fogadók, ami érthető, hiszen másfél nap alatt még sok minden történhet a csapatokkal, legyen szó sérülésről vagy taktikai változtatásról – mondta a lottózó munkatársa. Hozzátette: nagy fogadási roham várható a mérkőzés napján.

Védettségi nélkül is szurkolhatunk szabad téren

Azoknak a szurkolóknak sem kell bánkódniuk, akiknek nem jutott belépő, hiszen a Városligetben hivatalos szurkolói zónát alakítottak ki, ahol óriáskivetítőkön követhetjük a mérkőzést. A zónában a torna mind az 51 mérkőzésének közvetítése mellett, különböző programokkal is várják a látogatókat. A belépés ingyenes, és további jó hír, hogy a szabadtéri kivetítővel rendelkező helyszínek, védettségi igazolás nélkül látogathatóak.

Telt ház várható a Városligetben a magyar meccseken (Fotó: Metropol/KB)

Időben vegyük át a karszalagot!

A jeggyel rendelkező szurkolók biztonsági okokból, kizárólag karszalaggal léphetnek csak be a stadionokba. Fontos, hogy időben vegyük át karszalagot, és ne felejtsük: a karszalagokhoz az érvényes jegy felmutatása mellett, személyi és védettségi igazolvány felmutatásával juthatnak hozzá a szurkolók az átvételi pontokon. Érdemes letölteni az EURO2020 applikációt, melynek használatával, gördülékenyebb a stadionba való bejutás. Azok, akik még nem vették volna át a belépéshez szükséges karszalagokat, egészen a második félidő kezdetéig még megtehetik az erre kijelölt három helyszínen: a Groupama Arénánál (B-lelátó, a sasszobor mellett), a Dózsa György úton (Városliget, Promenád) és a Papp László Budapest Sportarénánál. Az átvételi pontok hétfőn reggel 8 órától egészen 20.00 óráig lesznek nyitva minden helyszínen. Kiskorúak igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehetnek részt a találkozókon, nekik nem szükséges a karszalag kiváltása. Azok a 16–18 évesek, akik már rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, kísérő nélkül is szurkolhatnak az Eb-mérkőzéseken.

Drágábbak az italárak, és érdemes előre foglalni

A fővárosban számos kocsmában és pubban is követhető lesz a magyarok mérkőzése. A legtöbb helyen telt házra számítanak a vendéglátók, akik közül többen is elmondták: a magyar győzelemben bíznak, már csak azért is, mert ilyenkor a meccs után is jobban fogy a sör. A szurkolóknak érdemes előre asztalt foglalniuk kedvenc sörözőjükben, hiszen ha későn érkeznek, akár hoppon is maradhatnak. A sör és a többi ital ára egységesen 8–10 százalékkal emelkedett a legtöbb helyen, így ne lepődjünk meg ha a szokottnál borsosabb számlát hoz ki a pincér.

Délután 3-kor indul a közös szurkolói vonulás

A magyar válogatott szurkolói csoportja szervezett tömeges vonulást tervez a Hősök terétől a mérkőzés helyszínére. A gyülekező 13 órától kezdődik a téren, legkésőbb 15 órakor pedig elindul a menet a stadion felé.

 





Ezeket olvastad már?
Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás