RETRO RÁDIÓ

Egy pohár sörért 250 ezer forintot kértek el Erzsébetvárosban, lecsaptak a rendőrök - Videó!





Túlszámlázó vendéglátóhelyet számoltak fel a hatóságok Budapesten. Az üzletvezetőket őrizetbe vették - közölte a rendőrség vasárnap a honlapján.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2021.10.31.
VII. kerület elképesztő pofátlanság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint csütörtök éjjel tartottak akciót egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen, mert információjuk volt arról, hogy az ott dolgozók az elmúlt időszakban több alkalommal is a többszörösét számlázták ki vendégeiknek. A Rákóczi úton működő bárnál a nyomozók már ismerős üzemeltetőket azonosítottak, korábban - szintén túlszámlázás miatt - ugyanahhoz a családhoz tartozó üzletet számoltak fel a Váci úton.

A gyanú szerint az alkalmazottak becsábították a külföldi vendégeket a szórakozóhelyre, majd italt vittek nekik akkor is, ha nem rendeltek. Amikor a vendégek távozni akartak, a fogyasztáshoz képest jóval magasabb összeget kellett fizetniük. Előfordult, hogy egy pohár sörért 250 ezer forintot kértek. Az alkalmazottak - hogy biztosan megkapják a pénzt -, több esetben a bankautomatákhoz is elkísérték a vendégeket, de volt, hogy ellopták az illető pénztárcáját, illetve megfenyegették és megverték.

A BRFK az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal, a Fővárosi Katasztrófavédelemi Igazgatósággal, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, valamint az erzsébetvárosi önkormányzat és a fővárosi kormányhivatal VI. kerületi népegészségügyi osztályának munkatársaival közösen tartott csütörtöki ellenőrzésen tetten érték az alkalmazottakat, akik egy német állampolgárnak 212 ezer forintos italfogyasztásról állítottak ki számlát, holott a férfi csak egy kávét kért. Amikor a vendég vitatta az összeget, azzal fenyegették: ha nem rendezi a fogyasztást, rendőrt hívnak és az eljárásban felmerülő költségeket, valamint a tolmács díját is neki kell megtérítenie. A német férfi a nyomozóknak azt is elmondta, hogy a bárban két nő ültette le, majd vitte neki az italokat, anélkül, hogy ő rendelt volna, hiszen pacemakere miatt nem is szokott alkoholt inni.

A bárból a rendőrök három alkalmazottat állítottak elő, két nőt és a biztonsági őrt, akinél kést, gáz- és riasztófegyvert, valamint gázspray-t is találtak. Az üzletet vezető 56 éves nőt szintén a bárban, 36 éves fiát a lakásán fogták el. A nyomozók több mint 7 millió forint értékben foglaltak le autót, számítógépeket, táblagépeket, mobiltelefonokat és pénzt.

Az üzletszerűen elkövetett csalás miatt indított eljárásban négy embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük a két üzletvezetőt a csalás mellett személyi szabadság megsértésével és önbíráskodással is gyanúsítják. A rendőrök a két tulajdonost őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat - olvasható a BRFK közleményében.





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás