Csütörtök délelőtt az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tatabánya térségében az elválasztósávban dolgoztak a Magyar Közút munkatársai. A munkákat ütközési energiaelnyelő modul fedezetében végezték. A munkaterület előtt két helyen is előjelezték a terelést, két lépcsőben 100, illetve 80 km/h-s sebességkorlátozás volt érvényben.

Az energiaelnyelővel felszerelt narancssárga teherautón ráadásul külön fénytechnika figyelmeztette az autósokat, ezenkívül két változtatható jelzésképű, az autópálya felett található digitális kijelzőn is előre felhívták az autósok figyelmét a munkavégzésre. Ennek ellenére egy autós nekihajtott a munkaterületen dolgozókat védő teherautónak.

Az energiaelnyelő ellátta funkcióját, így nem történt személyi sérülés. Az ilyen esetek miatt indították el néhány éve a „Biztonságunk az Ön kezében van” című közlekedésbiztonsági kampányt: 2000 óta a Magyar Közút 17 munkatársa vesztette életét munkavégzés közben figyelmetlen autósok miatt – írja közleményében a Magyar Közút.