A fiatal fiú apjával, testvérével és egy ismerősükkel tavaly januárban részegen zúztak össze egy buszmegállót, a fiú fél évvel később négy barátjával azért rontott rá volt barátnője családjára, mert találkozni akart a lánnyal, aki kifejezetten előle menekült el otthonról. Berúgták a kaput, majd hárman ütötték a családfőt.

A fiú pár nappal később ismerőseivel több szórakozóhelyen is italozott Kaposvár belvárosában. Később az utcán részegen tiszteletlen megjegyzést tett egy fiatal lányra. A lány barátnője erre vitatkozni kezdett vele – írja az ügyészség.

Hogy elkerülje a nagyobb bajt, a lányok barátja közéjük lépett, és el akarta tolni a férfit ismerőse közeléből. Az agresszív 17 éves a beavatkozástól ideges lett, és bal kézzel állon vágta a fiatal férfit, aki ettől úgy zuhant a földre, hogy beverte a fejét a kövezetbe, és azonnal elvesztette az eszméletét.

A megvert fiatal másnap otthon rosszul lett, az anyja azonnal hívta a mentősöket, akik kórházba vitték, ahol megműtötték a koponyáját. Azonban ez sem mentette meg az életét. A műtét után fellépő szövődményekbe pár nappal később belehalt.

Az agresszív fiú fiatalkorúak börtönébe kerülhet, két társát végrehajtandó börtönre ítélhetik az ügyészségi indítvány alapján.