RETRO RÁDIÓ

Emiatt szeretett bele a fiatal szobrászba Radics Gigi





Nemrég leleplezték a Terminátor 2 főgonoszára emlékeztető szobrokat a Corvin sétányon. Mikus Áron szobrász és Radics Gigi élete az alkotás során fonódott egymásba.



Megosztás
Szerző: Kiss Nóra
Létrehozva: 2020.09.23.
szobor-szerelem

Áron a Futureal-csoport és a Magyar Képzőművészeti Egyetem közös pályázatán került ki győztesként a 22 jelentkező közül.

- A pályázaton fiatal egyetemista vagy diplomás képzőművészek indulhattak. Nagyon megtetszett a felhívás, mert korábban itthon még nem találkoztam olyan lehetőséggel, ahol a művészek szabad kezet kaptak, az egyetlen feltétel az volt, hogy a szoborcsoport kommunikáljon a térrel, ezt végül a tükröződő felülettel valósítottam meg – kezdte a Metropolnak Áron, aki Párizsban tudta meg, hogy az ő tervei nyerték el a zsűri tetszését.

- Több, mint fél év telt el mire meghozta a zsűri a döntését. Épp Párizsban voltam, mikor e-mailben megkaptam az értesítést. Egy álmom vált valóra, katarzist éltem át. Hatalmas lehetőség friss diplomásként máris egy ilyen munkát megcsinálni. Elsőként az édesanyámnak, majd a húgomnak mondtam el a jó hírt – tette hozzá a 26 éves szobrász.

Gigi inspirálta a Corvin sétány szobrait (Fotó: Metropol)

A szerelmet is a munkájának köszönheti

A fiatal szobrász nemcsak karrierje indulását köszönheti a lehetőségnek, hanem szerelmét, Radics Gigit is.

- Nagyon büszke vagyok a páromra, másfél évig dolgozott rajta – kezdte az énekesnő.

- Különösen kedves a szívemnek ez a két szobor, mert ennek köszönhetően találtunk egymásra. Amikor először találkoztunk azt hittem már készen vannak, és odamentem Áronhoz gratulálni. Ő pedig mondta, hogy még készülnek, és elhívott magához, hogy nézem meg hol tart, itt kezdődött a mi történetünk. Abban az időben randizgattunk már, és Áron azt mondta, az alkotás közben nagyon sokat gondolt rám, inspiráltam őt, ott voltam minden kézmozdulatában – tette hozzá Gigi, aki hamarosan életet is ad első közös gyermeküknek.

A családom mindenben támogat”

Áron képzőművészeti gimnáziumba járt, a tanárai pedig azonnal meglátták benne a tehetséget a szobrászat iránt. - Én is hamar magaménak éreztem ezt a pályát. Érettségi után nem volt bennem kérdés, hogy az egyetemen is ezt szeretném tanulni. A családom nagyon támogatott, bár édesapámnak eleinte kicsit megfoghatatlan volt a dolog – mesélte a művész, aki a jövőben is szeretne hasonló szobrokat készíteni közterekre, épületek mellé vagy parkokba.

Fel sem tudom még fogni, hogy édesapa leszek”

Áron és Gigi hamarosan szülők lesznek. - Nagyon várom már a kislányunk érkezését, de fel sem tudom még fogni, hogy édesapa leszek. Szerintem majd csak akkor tudatosul ez bennem, ha a karomban tarthatom a picit, Nem gondolkoztam soha azon, hogy mikor szeretnék édesapa lenni, de örülök, hogy így alakult. Giginél jobb társat pedig nem is kívánhatnék – mondta a leendő édesapa.





Ezeket olvastad már?
Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Földönkívüli lávatavat fedezett fel a NASA - Videó

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás