RETRO RÁDIÓ

Emberi mulasztás miatt halt meg Szabolcs, aki a budapesti metrófelújításon dolgozott





Megrázó dolgok derültek ki, a Corvin-negyednél végzett metrófelújítási munkálatok közben, amikor egy elszabadult munkagép halára gázolta egy ott dolgozó embert.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.04.
VIII. kerület A nap tragédiája

A rémes tragédiáról korábban mi is beszámoltunk, most a tragédia kapcsán megszólalt egy szerelő, aki a Blikknek elárulta, mindössze két hónap után, épp a nem megfelelően biztosított munkakörülmények miatt jött el az érintett területről egy nappal a szörnyű baleset előtt.

Egy hete még ott dolgoztam csőszerelőként, a szerencsétlenül járt villanyszerelőt is jól ismertem. Az egyik ott maradt kolléga tájékoztatása szerint nem az előírásoknak megfelelően rögzítették a szerelőkocsikat, ezért szabadulhattak el a Nagyvárad térnél. Ez a mozdonyvezetőnek és az ott lévő munkásoknak lett volna a feladata. Egyébként ezeknek a kocsiknak nincs teteje, olyan, mint egy plató, amin szerszámok vannak. Az egyik ott dolgozó elmondása szerint 80–100 kilométeres sebességre is felgyorsulhattak, így Szabolcsnak esélye sem volt a túlélésre” – mesélte el a lapnak a neve elhallgatását kérő korábbi alkalmazott.

Az M3-as metró felújítása Képünk csak illusztráció Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A balesetben többen is megsérültek

Az első hírek még arról szóltak, hogy egy teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában, de a BKV Zrt. tájékoztatása szerint kettő járműről van szó. Egyébként két másik személy is megsérült, de ők még aznap elhagyhatták a kórházat.

Egy dízelmozdony állt meg a Nagyvárad tér előtt az alagútban, amiről lekapcsoltak a két teherkocsit, amik külön irányíthatatlanok. Érdekesség, hogy azon a területen éppen egy nagyon erős lejtő kezdődik a pályán a Deák tér felé. A leakasztott kocsik legurultak és nekicsapódtak a szerelőknek” – mondta a Blikknek Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke. Hozzátette: a járművek súlyától függően valóban lehetségesnek tartja az akár 80 kilométeres sebességet is. Úgy tudni, az elszabadult kocsikon is tartózkodtak emberek, de a teherkocsi a platóról már nem fékezhető.

Hosszú ideje dolgozott az alagútban

A lapnak sikerült elérnie az áldozat egyik barátját, aki elárulta: az 50 éves férfinak éppen a halála előtti napon volt a születésnapja.

Szasza az édesanyjával élt egy Nógrád megyei településen. Saját gyermeke nem született, az élettársával pedig néhány éve szakítottak, de nagyon jó viszonyban maradtak. Rajongásig szerette a ralit és az autósportot. A szülinapját egy hónapig akarta ünnepelni. Minden hétvégére szervezett magának programot” – magyarázta a férfi megtört barátja.





Ezeket olvastad már?
Vesztegetés: megkezdődött a nyomozás a hídpénzbotrányban

Vesztegetés: megkezdődött a nyomozás a hídpénzbotrányban

Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére - Fotók!

Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

Szentkirályi Alexandra: Kapjanak vállalati országbérletet a BKK-BKV csoport munkatársai is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás