RETRO RÁDIÓ

Elképesztő felelőtlenség! A vírustagadók maszkmentes napot hirdetnek





Miközben az egész világon drámaian nő a fertőzöttek száma, addig a vírustagadók azt kérik, október 30-án pénteken mindenki dobja el a maszkot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.27.
koronavírus

Egyre veszélyesebb és durvább dolgokat engednek meg maguknak a vírus- és maszktagadók: arra buzdítják az embereket, hogy dobják el a maszkot, mindezt teszik pont akkor, amikor egyre gyorsabban terjed a járvány. Egymást hülyítik, versenyt űznek a törvénysértésből, és erre ráadásul most másokat is buzdítanak: október 30-ra maszkellenes mozgalmat hirdettek, gyakorlatilag törvénysértésre buzdítják az embereket, hiszen kormányrendelet írja elő a maszkviselést az adott helyeken - írja a Ripost.

Fotó: Facebook

A magyar egészségügyet szerencsére felkészülten érte a járvány második hulláma, de az emberek életével és egészségével játszik, aki tagadja a védekezés szükségességét és megalapozatlan, ostoba álhíreket terjeszt. Ha öngyilkos hajlamaik vannak, az rájuk tartozik, de azok életét is kockára teszik, akiket befolyásolni tudnak.

Dr. Mina András egészségügyi szakjogász a Ripost kérdésére elmondta: a maszkmentesség meghirdetése önmagában még nem számít bűncselekménynek, de hogy nem épelméjű cselekedet, az is biztos!

Bűncselekménynek akkor minősülne, ha közveszéllyel fenyegetéssel párosulna, vagyis azt állítanák, hogy a maszk ártalmas, amiatt meghalhatnak. De aki a védekezés megtagadására buzdít egy járvány kellős közepén, amikor egyre több áldozatot szed a vírus, az biztosan nem épelméjű!„ – közölte a szakember.

 





Ezeket olvastad már?
Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás