Victor Kiplangat aranyérmet szerzett a férfi-maratonfutásban az idei Nemzetközösségi Játékokon úgy, hogy közvetlenül a cél előtt éppen az ellenkező irányba kezdett futni és még így is aranyérmes lett. A nyerő bakiról a Mirror számolt be.

A nyerő tévedés, fotó: Getty Images

A maratont Birmingham utcáin rendezték és Kiplangat végig vezetett. Aztán egyszer a cél felé közeledve váratlanul ellenkező irányba fordult és távolodni kezdett a céltól. A BBC természetesen közvetítette az eseményt, és a kommentátoroknak leesett az álluk, amikor látták a légifelvételeken, hogy mi történik.

Mivel már kezdetben is vezetett szerencsére jelentős előnyre tett szert. A futót természetesen nem a városismeret hiánya vitte tévútra, hanem az élbolyt felvezető kerékpár, ugyanis Kiplangat a kerékpárt követte. A kerékpárt hajtó gyorsan észrevette, hogy rossz felé fordult és korrigálta az irányt.

Kiplangat ráadásul kétszeresen is tévedett, ugyanis ő a kerékpárt követte, de az aszfalton is fel volt festve egy kék vonal pontosan azért, hogy a futók ne tévedjenek el. Az ugandai futó szerencsére annyira nagy előnyre tett szert, hogy még ezzel az apró kis bakival is képes volt megnyerni a versenyt, mégpedig 2:10:55-ös idővel.