RETRO RÁDIÓ

Elhagytuk a másfél milliót, újabb húszezer ember kapta meg az első oltását





Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 520 350 fő a beoltottak száma, ebből 465 643 fő már a második oltását is megkapta. Az oltási program ütemezetten zajlik, Magyarország továbbra is a második az uniós átoltottsági ranglistán. Az elmúlt tíz napban több, mint félmillióan kapták meg az oltást.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.20.
oltással a vírus ellen

Az oltási program most az 1 millió 732 ezer idős regisztráltra összpontosít, akiknek több mint a felét már beoltották. A többieket sorra értesítik, és vagy a háziorvosi rendelőkben, vagy a kórházi oltóponton várják őket.

Az összesítés szerint 15 százalékot meghaladó beoltottsággal Magyarország továbbra is a második az uniós rangsorban. A 8,7 százalékos EU-átlagot jelentősen meghaladó eredmény az ütemezett, szervezett oltás mellett annak is köszönhető, hogy más tagállamoktól eltérően Magyarországon nem csak három, hanem öt vakcinával tudnak oltani - olvasható a kormányzati honlapon.

A korlátozások fenntartása indokolt

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a kormány március 22-től újabb egy héttel meghosszabbította a jelenlegi korlátozásokat.

Az oltás folyamatos

Kérjük, hogy tartsák be az óvintézkedéseket! A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. A hétvégén is folyamatos az oltás, a hétvégén is oltó háziorvosok kiegészítő díjazásban részesülnek. A következő napokra a háziorvosoknak átlagosan 10 fő oltására elég AstraZeneca vakcina jutott, további 44 fő idős embert tudnak kórházi oltópontra szervezni, ahol Szputnyik és Pfizer vakcinákkal oltanak.

Az ápoló beolt egy idõs férfit a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórházának egyik oltópontján Békéscsabán 2021. március 14-én. MTI/Rosta Tibor

Megnyugtató dolgokat árult el a neves virulógus

„Abban az esetben, ha március 22-én meghosszabbítják a szigorító korlátozásokat, akkor március utolsó napjaiban lehet a tetőzés és várhatóan áprilisban csökkenő tendenciát mutat már a járványgörbe„ – mondta el a Metropolnak Dr. Rusvai Miklós virológus.

Dr. Rusvai Miklós hozzátette, hogyha ilyen ütemben folytatódik az oltás és a vakcinák érkezése, akkor májusra túl lehetünk a járvány nehezén, és nyárra már maszk nélkül járhatunk.

Dr. Rusvai Miklós Fotó: Origo

Szijjártó Péter is megkapta az oltást

A külügyminiszter az orosz Szputnyik-oltást kapta meg.

„Csak az oltással győzhetünk a világjárvány ellen! Tisztelettel kérek mindenkit, hogy regisztráljon!” - írta Facebook-bejegyzésében a külügyminiszter.

„A keleti vakcinák szállítása folyamatos, ma délelőtt véglegesítettük Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter kollégámmal a márciusi Szputnyik-szállításokat (én is ezt az oltóanyagot kaptam ma): 680 ezer adag érkezik a következő két hét folyamán„ - tette hozzá Szijjártó Péter a posztban.

A bejegyzést itt tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/photos/a.109743703851522/291724338986790/?type=3





Ezeket olvastad már?
Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Eldördült a startpisztoly: Rekordgyorsasággal összegyűjtötte a budapestiek ajánlásait Szentkirályi Alexandra

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Teljes káosz vár Budapestre a hétvégén, ezek az okok

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Nagy baj van a SPAR egyik népszerű termékével: azonnali termékvisszahívást rendeltek el

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás