RETRO RÁDIÓ

„Együtt megyünk az úton, ameddig lehet”





Először Afrikában próbált segíteni árva gyerekeken, majd úgy gondolta, itthon is megteheti ezt. Nemes Beáta egyedülállóként azért lett nevelőszülő, hogy szeretetet adjon családjukból kiemelt gyermekeknek. Most a 9 éves Kiarának és a 3 éves Barbarának nyújt szerető otthont. (X)



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.07.
nevelőszülő

– Afrikában hiányoztak a szüleim, a barátaim, és úgy gondoltam, inkább itthon segítek. Tudtam, hogy sok nehéz sorsú gyereknek van szüksége családra, ezért elhatároztam, nevelőszülő leszek: ha már egynek is meg tudom adni azt a szeretetet, ami nekem van, és nekik nincs, már elértem a célom – fogalmazott Nemes Beáta nagykátai nevelőszülő.

Miután 2018-ban elvégezte a nevelőszülő-képzést és működési engedélyt kapott, felhívta őt nevelőszülői tanácsadója azzal, hogy egy 5 éves kislány szerető családra vár.

– Ez úgy működik, hogy nem nekem keresnek gyermeket, hanem neki keresnek megfelelő nevelőszülőt. Akkor úgy döntöttem, belevágok, bár nagyon féltem, egészen addig, amíg megismerkedtünk Kiarával – emlékezett a kezdetekre.

Beáta Kiarával és Barbarával sok időt tölt a szabadban, vannak háziállataik, a lányok kedvence a nyuszi (Képek forrása: Szent Ágota Gyermekvételmi Szolgáltató)

A kislányt már egy éve nevelte, amikor jött a telefonhívás: egy csecsemő vár családra. Ő volt az akkor 10 hónapos Barbara. Beáta azóta biztosít szeretetteljes otthont számukra. A család ugyanúgy éli a hétköznapokat, mint bármelyik másik: reggel időben kelnek, készülnek az óvodába, az iskolába, délután Beáta megy értük, otthon tanulnak a nagyobb lánnyal.

– A két kislány rengeteg örömet és boldogságot hozott az életembe. Minden napra van egy új kihívás, de összességében több az öröm – mesélte Beáta.

– A nevelőszülő védelmet nyújt, addig gondoskodik a családjukat vesztett gyerekekről, amíg azok sorsa nem rendeződik. Akár úgy, hogy hazakerülnek vér szerinti szüleikhez, vagy – ha a feltételek adottak – örökbe fogadják őket. Ám olyan is van, hogy nevelőszülőnél nőnek fel. A nem könnyű, de nagyon szép nevelőszülői pályára olyan emberek alkalmasak, akik nyitottak a családjukat vesztett gyermekek befogadására – tudatta András Katalin, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettese. Hozzátette, bárki jelentkezhet nevelőszülőnek, aki megfelel a követelményeknek. (X)

Képek forrása: Szent Ágota Gyermekvételmi Szolgáltató

 





Ezeket olvastad már?
Döbbenetes: 217 ember él egy házban ezen a bizarr településen

Döbbenetes: 217 ember él egy házban ezen a bizarr településen

Mennyire vagy művelt? 10-ből 9 ember nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Mennyire vagy művelt? 10-ből 9 ember nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

Érdemes várni a tankolással: kedvező árváltozás érkezik a benzinkutakra

Érdemes várni a tankolással: kedvező árváltozás érkezik a benzinkutakra

Deutsch Tamás: Szégyelljék magukat úgy, ahogy vannak!

Deutsch Tamás: Szégyelljék magukat úgy, ahogy vannak!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás